Εσύ βρήκες το επόμενο πουκάμισό σου παρακολουθώντας σινεμά φέτος;

Οι πιο στυλάτες ταινίες για το 2016.

Από την εποχή των Jean-Paul Belmondo, Marlon Brando και James Dean πολύ συχνά οι καλύτερες ταινίες της χρονίας ήταν και οι πιο στιλάτες. Πλέον τη σκυτάλη από τους παραπάνω θρύλους την έχουν πάρει οι Jake Gyllenhaal, Ryan Gosling και Ralph Fiennes.

Οι παρακάτω ταινίες είναι όσες ξεχώρισαν για τη στιλιστική τους πρόταση. Είχαν κάτι να πουν, κι ας μην φορέσουμε ποτέ τις μπότες του Dazel Washighton από το The Magnificent Seven. Κάποιες δεν τις έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά δόξα τω internet αυτά τα πράγματα δεν μένουν κρυφά. Και, ναι, έχουμε και Σάκη μέσα!

High Rise

best dressed films 2016 high rise 1

H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του J.G. Ballard, που εκδόθηκε το 1975 και μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό κόσμο, περιγράφοντας τις σχεδόν βακχικές δραστηρίοτητες της λονδρέζικης μπουρζουαζίας, οι οποίες αργά αλλά σταθερά οδηγούν σε ένα ηδονικό και βίαιο χάος. Ο Ben Wheatley αποφίσισε να μετφέρι όσο το δυνατόν πιο πιστά το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη, επομένως ενδυματολογικά κυριαρχούν τα σταυρωτά σακάκια αλλά και τα καλοσιδερωμένα πόλο. Πότε πριν μια δυστοπία δεν έμοιζε τόσο στυλιζαρισμένη.

 

A Bigger Splash

best dressed films 2016 splash 3

Ταίνια βασισμένη στο La Piscine (ναι αυτό με τον Alain Delon), αποτελεί σπουδαία έμπνευση για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις. Αυτό θα σου ελεγε ένας συντάκτης μόδας του GQ, ας πούμε. Μπορεί να μην είσαι ακόμα έτοιμος να φορέσεις το ροζ πουκάμισο του Ralph Fiennes, αλλα ρίξε μια ματία στο denim πουκάμισα του Matthias Schoenaerts.

 

Supersonic

best dressed films 2016 supersonic 2

Ντοκιμαντέρ που είδαμε στο φετινό In-Edit Μια ταινία αφιερωμένη στην πορεία των Οasis από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και σήμερα. Τι θα δεις; Μία γερή δόση 90-ιλας, γεμάτη από σουέτ παλτό με γούνινη επένδυση, ακανόνιστα κουρέματα, φράντζα και πολύ brit-pop. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο θα νιώσεις νοσταλγία, παρά θα ξεσηκώσεις καμιά συμβουλή το πως να κυκλοφορήσεις στην έξοδο για ποτό.

 
The Magnificent Seven

best dressed films 2016 magnificent 5

Η μόδα κάνει κύκλους, το οποίο σημαίνει ότι αέρας Άγριας Δύσης θα φυσήξει στις αντρικές ντουλάπες. Ετοιμάσου, λοιπόν, για πουκάμισα με κεντημενα σχέδια, τζιν μπουφάν και πανωφόρια από suede. Τα παραπάνω τα φόρεσε το Denzel Washigton στο φετινό remake της κλασικής ταινίας του Sergio Leone. Εντάξει, φόρεσε και μερικά άσχημα γιλέκα, αλλά αυτό ας μην το κάνουμε θέμα. 

 

Chevalier

best dressed films 2016 che 3

Ναι, και όμως! Εκ πρώτης όψεως αυτή η ταινία δεν βγάζει κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά τη στυλιστική της πρόταση. Εξάλλου, η ίδια η Τσαγγάρη επικεντρώνεται στις ανταγωνιστικές σχέσεις ανάμεσα στους 6 πρωταγωνιστές. Ωστόσο, το σινεμά της Τσαγγάρη είναι εικονοκλαστικό. Το στυλ των ηρώων σου τραβάει το μάτι χωρίς να κραυγάζει, όπως τα πουλόβερ με μοτίβα πολλών χρωμάτων και τα πλεκτά με λαιμόκοψη ή φερμουάρ. Μπορεί αυτή η εικόνα να μην ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του μέσου 40άρη Έλληνα, αλλά αυτό εν προκειμένω δεν είναι πρόβλημα.

 

Nocturnal Animals

best dressed films 2016 nocturnal 3

Ψυχολογικό θρίλερ σκηνοθετημένο από τον πάντα καλοντυμένος (πώς αλλιώς;) Tom Ford, ίσως του πιο καλοντυμένου άντρα εκεί έξω (ούτε και αυτό ακόμα έχει έρθει στις ελληνικές αίθουσες). Εδώ ξεχωρίζουν τα καρό πουκάμισα και τα σκισμένα denim κομμάτια του Jake Gyllenhaal, καθώς και το τίμιο «τεξανό» στυλ του Michael Shannon με τα τεράστια καπέλα, το κοτλε σακάκι και φυσικά τα tie-bars που είχε κάθε επαρχιώτης αστυνόμος.

 

Nice Guys

best dressed films 2016 nice 4

Μία ακόμα ταινία που κάνει ξανά επίκαιρες τις επιρρόες από τα 70s. Το νεο-νουάρ, που διαδραματίζεται στο Los Angeles του 1977, φέρνει στο προσκήνιο τα φλοράλ prints, τα φαρδιά πέτα και τα χρυσά aviators. Όσο για τον Gonsling, αυτός κυκλοφορεί με ένα navy blazer - διαχρονικό κομμάτι το οποίο θα μπορούσες άνετα να φοράς και εσύ. Σκέψου το.

 

Florence Foster Jenkins

best dressed films 2016 florence 1

Η ταινία διαδραματίζεται την εποχή του '40 και βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός κληρονόμου από την Αμερική που φιλοδοξεί να μεσουρανήσει στην όπερα. στυλιστικά πρόκειται για μια ωδή στο white tie, δηλαδή στον πιο επίσημο ανδρικό ενδυματολογικό κώδικα: φράκο, λουστρίνι και βαμβακερό λευκό παπαγιόν Ετοιμάσου λοιπόν να δεις φράκα στο  της ανώτατης τάξης των 40s



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved