«Τι δερμάτινο μπουφάν να αγοράσω;»

 Έχουμε τις απαντήσεις. 

Ποιος αρνείται ότι το δερμάτινο μπουφάν έχει μπει για τα καλά στην pop κουλτούρα; Μηχανόβιοι και rock stars το μετέτρεψαν σε σήμα κατατεθέν τους και το ταύτισαν με την ασυμβίβαστη συμπεριφορά και τον επαναστατικό χαρακτήρα.

Σήμερα το δερμάτινο δεν είναι απλά ένα καλό και πιστό ρούχο για τις εμφανίσεις σου. Είναι ένα ξεχωριστό στυλ από μόνο του. Και η επιλογή του θέλει πιο πολύ προσοχή απ’ ότι φαντάζεσαι.

justin theroux leather jacket style

 

«Παίζει πράγματι ρόλο το υλικό που θα επιλέξω;»

Αναλόγως το «πετσί» που θα διαλέξεις, αντίστοιχη θα είναι και η ποιότητα. Γι’ αυτό, άλλωστε, και τα καλά δερμάτινα κοστίζουν. Στο λέμε όμως φιλικά: προσπάθησε να πάρεις όσο καλύτερο δερμάτινο γίνεται. Είναι ένα ρούχο που για να κάνει σωστά την δουλειά του, πρέπει να είναι φτιαγμένο από καλό υλικό. Η δερματίνη είναι σίγουρα πιο φιλική για την τσέπη, αλλά δεν πρόκειται να είναι και το ίδιο ανθεκτική. Τι κοιτάς λοιπόν;  Να είναι από πραγματικό δέρμα, να είναι στιβαρό και σκληρό και να μην γυαλίζει. Καλύτερα να στερηθείς από τα ψώνια σου το jean και το πουκάμισο και να δώσεις τα λεφτά για να πάρεις κάτι καλύτερο σε δερμάτινο. Δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.

4d2bb0a8 90f6 464c b4c1 50a6c7ba9dda

 

«Πρέπει να μου είναι φαρδύ ή εφαρμοστό;»

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Πρέπει να κάνει καλή εφαρμογή πάνω σου και να είναι άνετο χωρίς να σε δυσκολεύει στην κίνηση (σ.σ.: ειδικά στο σημείο κάτω από τις μασχάλες). Ο γιακάς πρέπει να είναι πάντα στιβαρός και να μην τσακίζει εύκολα όπως στα πουκάμισα, ενώ και οι ραφές πρέπει να είναι χαλαρές. Τέλος  τα μανίκια δεν πρέπει ποτέ να σακουλιάζουν. Οπότε πριν το διαλέξεις καλό θα ήταν να το προβάρεις φορώντας το με πουκάμισα.

 

«Εμένα βασικά μου άρεσε αυτό που φορούσε ο Tom Cruise στο Top Gun»

Bomber jacket λέγεται και έκανε την εμφάνιση του προς τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για το στόρι, έγινε τόσο διάσημο που οι στρατιώτες συνέχισαν να τα φορούν ακόμη και όταν ο πόλεμος τελείωσε. Και κάπως έτσι πέρασαν στην mainstream μόδα και έφτασαν μέχρι το Top Gun που…το απογείωσε.

kelly bomber

Το αληθινό bomber jacket έχει ζεστή επένδυση που προστατεύει από το κρύο και σε αντίθεση με ένα κανονικό δερμάτινο μηχανόβιου (σ.σ.: το moto jacket όπως είναι γνωστό), πρέπει να είναι πιο φαρδύ και άνετο πάνω σου. Μία φιλική συμβουλή ωστόσο: αν είναι να το αγοράσεις και να μην ταιριάζει με ό,τι φοράς συνήθως, μάλλον θα ξεμείνει κρεμασμένο στη ντουλάπα. Αμαρτία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved