Το καρό πουκάμισο που δεν θα σε προδώσει ποτέ

Ο καλύτερος μας φίλος μετά τον σκύλο μας.

Η ιδέα πίσω από τα καρό ρούχα γεννήθηκε στην Σκοτία. Εκεί που οι αγαπητοί Σκοτσέζοι είχαν αποφασίσει να ντύνονται με καρό φούστες μέχρι το γόνατο και παρόλα αυτά να καταφέρνουν να φαίνονται τρομερά αρρενωποί. Μαγκιά.

Με τα χρόνια το «σχέδιο» από φούστα μετεξελίχθηκε σε πουκάμισο κατακτώντας όλο τον Δυτικό κόσμο. Έγινε σιγά σιγά ο καλύτερος φίλος του άντρα –μετά τον σκύλο του. Οι αγαπητοί βόρειοι κάτοικοι της Βρετανίας είχαν καταφέρει το ακατόρθωτο: να δώσουν άλλο ένα δώρο σε όλη την ανδρική υφήλιο, μετά το ουίσκι και το “Braveheart”.

Το καρό πουκάμισο δεν έντυσε μόνο καουμπόηδες και ξυλοκόπους.  Έντυσε τους πάντες μας από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα. Από τότε που ήμασταν μπόμπιρες, όταν οι Ελληνίδες μάνες μας ήθελαν να μας ντύσουν σώνει και ντε με πουκάμισο, το μοναδικό που δεχόμασταν ήταν το καρό –σε οποιοδήποτε χρώμα. Τα ίδια και στο σχολείο, όσο ροκάδες και αν το παίζαμε, κάποια στιγμή που το ζήταγε η περίσταση, το φοράγαμε ανοιχτό με κάποια μπλούζα μπάντας από μέσα.

 

kurt cobain

Και η αλήθεια είναι πως μέχρι τα σημερινά τελευταία χρόνια (όπου δεν έχει γίνει απλά μόδα, αλλά μανία, σε σημείο να βαριέσαι να βλέπεις τύπους με μούσια και καρό πουκάμισα) είναι ένα must για την γκαρνταρόμπα. Το φοράς με τζιν, με υφασμάτινο παντελόνι, μέχρι και με βερμούδα τα καλοκαίρια. Πάει με το δερμάτινο, με το τζάκετ, το παλτό –για να μη θυμηθούμε θρυλικές εποχές που το συνδυάζαμε μέχρι και με τζιν μπουφάν.

Αλλά μην κοιτάς μακριά, κοίτα απλά την οθόνη του υπολογιστή σου, τσέκαρε μερικούς γνωστούς ηθοποιούς στην καθημερινή τους βόλτα. Τομ Χάρντυ και Ράιαν Γκόσλινγκ είναι δύο καλά παραδείγματα, αφού κάθε τους εμφάνιση μπορεί να θεωρηθεί ευαγγέλιο για την ανδρική εμφάνιση. Το φοράνε με καμάρι, το «πιστεύουν», μιας και είναι το πιο άνετο, βολικό και «χαλαρό» ρούχο στον κόσμο –δίχως να δείχνουν πρόχειροι ή λέτσοι. Τελικά το καρό πουκάμισο θα σου δώσει μία λύση σε κάθε ενδυματολογικό σου πρόβλημα.

Δεν θα σε προδώσει ποτέ.

gosling1

Μονάχα εσύ μπορείς καμιά φορά να το προδώσεις. Όταν το παρακάνεις για να αναφερθώ σε μία προσωπική περίπτωση. Όταν από τη μανία σου να το φοράς ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όταν έχεις πάει για συνέντευξη για δουλειά, είναι φθινόπωρο στην Ελλάδα, οι βαθμοί είναι κοντά στους 30, και εσύ επειδή θέλεις να νιώσεις σίγουρος για τον εαυτό σου, φοράς το καρό πουκάμισο που τόσο γουστάρεις, εκείνο με την χοντρή ύφανση. Και καταλήγεις να πλένεις τις μασχάλες σου στην τουαλέτα πριν σε φωνάξουν για το interview.

Γιατί όταν αγαπάς κάτι πραγματικά είσαι έτοιμος να θυσιάσεις πολλά πράγματα για πάρτη του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved