Μήπως θα της αγοράσεις και σερβιέτες, ρε μεγάλε;

Άλλο να είσαι καψούρης και άλλο να είσαι του χεριού της.

Στο σεξ, τον ερώτα και την καύλα το πάθος δεν υπάρχει ισότητα. Ο ένας από τους δύο θα είναι περισσότερο εκεί (ή εδώ), περισσότερο διαθέσιμος, περισσότερο πρόθυμος για αυτό το ένα βήμα πιο μέσα στην «κόκκινη γραμμή» του. Η σχέση, το νταραβέρι -είτε μοιράζεσαι μαζί της μόνο τα ίδια σεντόνια είτε ένα δυάρι είτε ΕΝΦΙΑ, φροντιστήρια παιδιών και τα ανυπόφορα γεμιστά της μάνας της- δεν είναι διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις. Μεταξύ μας, όλο αυτό δεν έχει καν το status μιας οργανωμένης διαδικασίας –συμβαίνει. Με στρατηγική ενδεχομένως, αλλά βασικά συμβαίνει. Τόσο απλά.

Κάποιος θα έχει πάντα την πρωτοβουλία. Σε άλλους τομείς εσύ, σε άλλους εκείνη. Σε άλλες φάσεις περισσότερο εσύ και σε άλλες περισσότερο εκείνη. Αυτό το επιβεβαιώνουν και όλοι οι σύμβουλοι σχέσεων εκεί έξω. Αν, παρόλα αυτά, εσύ αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου σαν αυτόν ενός άτυπου διαπραγματευτή που κάτι δίνει και κάτι παίρνει, υπολογίζει κάθε κίνηση και επιστρατεύει plan B, C και πάει λέγοντας, δεν ξέρω από τη πάστα είσαι φτιαγμένος πάντως εδώ ΟΗΕ δεν είναι.

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι θα αμελήσεις να θέσεις κάποια όρια. Άλλο να πέφτει χώσιμο για να κάνεις μόνο εσύ ψώνια στο σούπερ και άλλο να χάσεις γήπεδο προκειμένου να δεις μαζί της το «αχ, αυτό το καινούργιο με τη Ρενέ Ζελβέγκερ» επειδή θέλεις να ρεφάρεις για εκείνη τη φορά πριν δέκα χιλιάδες χρόνια που είχατε κανονίσει να πάτε μια εκδρομή και τελικά δεν πήγατε γιατί είπες «μήπως να το αφήσουμε, μωρέ;». Γιατί χιόνιζε. Και είχαν μπλόκα οι αγρότες. Και το ίδιο ΣΚ παντρευόταν η ξαδέλφη της και δεν γινόταν να μην πάει. Και είχε χωρίσει η κολλητή της και έπρεπε να της συμπαρασταθεί. Αλλά στο τέλος της ημέρας, εσύ έφταιγες που δεν πήγατε.

tumblr mh3gn71Qu61rigmono1 500

Ο κλασικός yesman

Για να καταλάβεις αν βρίσκεσαι «από κάτω» το πρώτο που έχεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να ρωτήσεις τον εαυτό σου το εξής απλό: «κάνω πάντα ό,τι θέλει εκείνη»; Επειδή η καψούρα είναι κακός σύμβουλος και κάνει τη μνήμη σου ασθενέστερη, ρώτα το ίδιο και τους κολλητούς σου. Αυτοί όχι μόνο θα σου απαντήσουν με ειλικρίνεια, αλλά θα σου δώσουν και απτά παραδείγματα που τεκμηριώνουν την απάντησή τους. Αν σου απαριθμήσουν πάνω από δέκα περιπτώσεις όπου εσύ απλώς ακολούθησες (χωρίς να πολυθές) την επιλογή της, τότε αφαίρεσε μία/δύο, που στις είπαν για να σε «τσιτώσουν» και επειδή ανησυχούν για εσένα, και έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Για να στο πούμε απλά: πίσσα και πούπουλα σου αξίζουν κάθε φόρα που άλλαξες πάνω από δύο φορές ώρα και μέρα για εκείνο το 5x5 με τους φίλους σου ώστε να προσαρμοστείς στο δικό της πρόγραμμα. Αν δεν αντιλαμβάνεται ή, ακόμα χειρότερα, δεν παίρνει στα σοβαρά τις δικές σου ανάγκες και προτεραιότητες, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Και αυτή είναι μια παραδοχή που δεν κάνουν μόνο οι φίλοι σου επειδή σε έχουν χάσει τον τελευταίο καιρό. Είναι η διαπίστωση που θα κάνει κάθε ψυχολόγος που ειδικεύεται στα ζητήματα σχέσεων.

«Καλημέρα, μωρό μου. Τι κάνεις;», αυτή η μάστιγα.

Το επόμενο βήμα είναι να κοιτάξεις το κινητό σου. Εδώ θα μιλήσει η γλώσσα των αριθμών και θα σου αποκαλύψει την αλήθεια. Πόσες φορές της τηλεφωνείς εσύ και πόσες εκείνη; Πόσες φορές τις στέλνεις πρώτος για να βγείτε στο what’s app και στο messenger και πόσες εκείνη; Με τον κίνδυνο να αρχίσουν να στάζουν μέλια από την οθόνη, πόσες φορές στέλνεις καλημέρες/καληνύχτες και όλα όσα κάνει ο μέσος ψευτοσέλεμπριτι του Instagram; Εξαφανίσου για  μερικές μέρες για να δεις τι παίζει. Ναι δεν είναι εύκολο, αλλά οφείλεις να το κάνεις. Πόσο να εξαφανιστείς; Όσο νιώθεις ότι σε παίρνει συν μία μέρα. Αυτή η μία μέρα θα κάνει τη διαφορά, τα έχουν πει και άλλοι σοφότεροι από εμάς.

 

Τα social media στάζουν μέλια

Παραμένουμε στο κινητό και άνοιξε, σε παρακαλώ, και το desktop σου να δω κάτι. Χμμ… ναι. Κοίτα. Αν μόνο εσύ ενημερώνεις τακτικά και αδιάλειπτα τους διαδικτυακούς σου φίλους για κάθε σας κίνηση, ενώ εκείνη από την πλευρά της είναι στην καλύτερη «ούτε κρύο ούτε ζέστη» και στη χειρότερη παντελώς αδιάφορη, δεν χρειάζεται να σου πω κάτι περισσότερο. Οι γυναίκες πολλές φορές σαλτάρουν στο θέμα σχέση και social media. Το κάθε σου like σκανάρεται. Ακόμα και αν έγραψες το πιο αδιάφορο comment του κόσμου στο προφίλ μιας γνωστής σου μπορεί να ισοδυναμεί στα μάτια της με πειστήριο απιστίας. Μεταξύ μας, τα social media έχουν ρίξει σπίτια ολόκληρα από τα θεμέλια, σε μια σχέση θα κωλώσουν;

Είσαι η Wikipedia της σχέσης

Και περνάμε στο τελευταίο κρίσιμο τεστ. Τώρα παίζεις στην έδρα της, στο βασίλειο της μνήμης. Αν κάνεις διπλό, τότε τα πράγματα είναι όντως άσχημα. Τόσο άσχημα που βρίσκεσαι μόλις ένα βήμα μακριά από το να σουλατσάρεις μόνος σου στους διαδρόμους με τις σερβιέτες και τα μανό και να κοιτάς τις συσκευασίες με δέος λες και έχεις μπροστά σου τις 10 εντολές. Θυμάσαι τα πάντα για τη σχέση σας και φροντίζεις να τα υπενθυμίζεις. Θυμάσαι ημερομηνία πρώτης συνάντησης/πρώτου ραντεβού/πρώτου σεξ/πρώτης φοράς που έμεινε στο σπίτι σου/πρώτης φορά που πήγες μερικά ρούχα σου εκεί/ πρώτης φοράς που φτερνίστηκε πάνω σου ενώ ήταν κρυωμένη αλλά εσύ το βρήκες τόσο χαριτωμένο; Έξω! Κάνε πίσω ρε! Είπαμε, να θυμάσαι την επέτειο, να θυμάσαι και  τις σημαντικές ημερομηνίες που όντως καθόρισαν και διαμόρφωσαν τη σχέση σας, όχι όμως  να  φτιάξεις λεύκωμα και ημερολόγιο με αναλυτική καταγραφή των συμβάντων της κάθε μέρας. Άτιμο notebook, πόσους έχεις πάρει στο λαιμό σου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved