Η αμήχανη στιγμή που συνοδεύεσαι αλλά χαζεύεις περαστικές

Μια συντάκτρια μοιράζει πόνο και προτείνει λύσεις.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, βασικά αιώνες, έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι άντρες είναι όντα οπτικά, κάτι που επιβεβαιώνεται σχεδόν καθημερινά! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός, ότι είστε ικανοί να ερεθιστείτε και μόνο στη θέα ενός ωραίου κορμιού, ενός πληθωρικού μπούστου ή δύο φιλήδονων χειλιών; Ναι, μία από τις βασικές μας διαφορές είναι ο τρόπος με τον οποίο ερχόμαστε σε ερωτικό mood, ο οποίος είναι 100% διαφορετικός και τον οποίο σε μας τα κορίτσια τον λες και πιο μπελαλίδικο. Διότι προφανώς και δε θα αφιονιστούμε όταν δούμε ένα αξιόλογο κορμί στην παραλία, ούτε ένας ζεύγος σφριγηλών οπισθίων, ακόμα κι αν θυμίζουν έντονα εκείνα τα… αθάνατα του David Beckham.

 

Yπάρχει κατανόηση

Την αδυναμία σου αυτή (ας την πω έτσι), την καταλαβαίνω, την αντιλαμβάνομαι και τη σέβομαι, πόσο μάλλον όταν γίνεται με διακριτικότητα. Διότι το να είσαι single και να κοιτάς σχεδόν ξεδιάντροπα τα κάλλη της διπλανής, είναι θεμιτό, επιτρεπτό και απολύτως κατανοητό. Τι γίνεται όμως όταν δίπλα σου κάθεται η κοπέλα σου;

Η αλήθεια είναι ότι πλέον οι γυναίκες είμαστε πιο κουλ και δεκτικές. Μάλλον γιατί κι εσείς τα αγόρια είστε πιο απελευθερωμένα και κυρίως γιατί πολλά πράγματα που ίσχυαν στο παρελθόν έχουν απομυθοποιηθεί. Δηλαδή στην εποχή των γονιών μας, ο άντρας που θα χάζευε το κουνιστό οπίσθιο που θα περνούσε, ήταν το λιγότερο σιχαμερός, ενώ το χαστούκι (με μία εσάνς κινηματογραφική σίγουρα) ήταν δεδομένο ότι θα έρθει από στιγμή σε στιγμή.

 

Οι καιροί άλλαξαν

Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά κυρίως γιατί τα ερεθίσματα είναι πάρα πολλά. Οπότε, είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε αναγκασμένες να δεχτούμε ότι ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά την ανατομία της Kim Kardashian ή της Emily Ratakovski και να πορευτούμε με αυτό. Βέβαια, το να χαζεύεις διάσημες μπόμπες στο ίντερνετ απέχει πολύ από το να χαζεύεις περαστικές μπροστά μου.

 

Αν κοιτάξεις άλλη... θα σου σπάσω το κεφάλι;

Υπάρχουν γυναίκες που είναι ικανές να σου κάνουν κεφαλοκλείδωμα και στα καπάκια να σου δώσουν κλωτσιά στο καλάμι όταν αντιληφθούν ότι κοιτάς (με το σαλάκι να τρέχει πάντα) την ομολογουμένως ωραία παρουσία (αυτό είναι που πονάει να ξέρεις), που περνάει από μπροστά σου. Δεν το δέχονται, το θεωρούν μεγάλη προσβολή και σε περίπτωση που το κάνεις θα σου σπάσουν τα νεύρα.

hjasdghswvdgh

Ξέρεις ποιο είναι το θετικό; Ότι η κατηγορία αυτή είναι ειλικρινής. Η γυναίκα αυτή δε θα στη φέρει ποτέ, γιατί πολύ απλά το… έχεις προβλέψει! Βαρετό, αλλά τουλάχιστον ασφαλές. Υπο-ενότητα της παραπάνω κατηγορίας, είναι αυτή του εκμηδενισμού. Δηλαδή, με το που εντοπίσει αυτό που χαζεύεις θα πει: «Δεν το πιστεύω ότι σου αρέσει αυτή. Δεν είναι καν ωραία. Πότε χάλασε το γούστο σου;». Εδώ ξέρω ότι θέλεις να απαντήσεις: «Την έχεις δει την κωλάρα της;» (πάντα εσείς οι άντρες επικεντρώνεστε σε μεμονωμένα μέρη του σώματος), αλλά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης σε αποτρέπει. Σοφή κίνηση αν με ρωτάς!

 

Και τώρα το νου σου

Θα κλείσω με την πιο ύπουλη κατηγορία η οποία δεν ξέρεις πότε θα σε χτυπήσει και καλό θα ήταν να μην τη θυμώσεις γιατί θα το… πληρώσεις. Είναι η κατηγορία στην οποία ανήκω κι εγώ (γι’ αυτό έχω ρίξει τόση μελέτη) και αρκετές μεθοδικές νέες εκεί έξω. Παρατηρώντας λοιπόν τη θεά να περνάει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την παρατηρήσουμε πρώτα εμείς! Και αφού γίνει αυτό, στη συνέχεια σκουντάμε τον καλό μας και του λέμε: «Την είδες αυτή;» ‘Όχι μετά δεν ρίχνουμε ρέψιμο αν αυτό είναι που αναρωτιέσαι αλλά παίρνουμε το πιο θηλυκό και ερωτεύσιμο ύφος μας, τύπου «Καλά κάνεις και κοιτάς αλλά αυτή που έχεις δίπλα σου είναι καλύτερη», και όλα αυτά σε μία προσπάθεια να ξορκίσουμε και να απομυθοποιήσουμε την αιθέρια ύπαρξη την οποία παρατηρείς. Έλα μεταξύ μας, δε θα τρελαινόσουν περισσότερο αν τη βγάζαμε λίγο καλύτερη από μάγισσα με κρεατοελιά και τρίχες στην μύτη;

hjgjygyf

Εν ολίγοις, καλό είναι να κοιτάς, μερικές φορές και απαραίτητο -δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα περάσει γυναίκα που θα μοιάζει με αγγελάκι της Victoria’s Secret και θα σε αφήσει αδιάφορο-αλλά καλό θα είναι να μην ξεφεύγεις από τα όρια του επιτρεπτού. Όχι τίποτα άλλο, αλλά πραγματικά μας φέρνεις σε δύσκολή θέση.

ΥΓ: Η πλάγια ματιά δεν είναι λύση. ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved