Σε πιάνει και σένα κατάθλιψη μετά το σεξ;

Ένα τρομαχτικό φαινόμενο έρχεται να απειλήσει τη γενιά μας.

Ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί πως το σεξ μας δίνει ευεργετικές ιδιότητες. Μας φτιάχνει την διάθεση, μειώνει το στρες, βοηθάει την επικοινωνία στη σχέση μας και μας στέλνει και πιο εύκολα για ύπνο. Τι γίνεται όμως όταν δεν νιώθεις όλα τα παραπάνω; Όταν, αντιθέτως, εμφανίζεις σημάδια κατάθλιψης κάθε φορά που τελειώνεις το σεξ μαζί της;

Φαίνεται πως τα άσχημα συναισθήματα μετά το σεξ όχι μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά έχουν και ιατρική ορολογία. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρόμπερτ Σβάιτζερ του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, η κατάσταση αυτή ονομάζεται «μετασυνουσιακή δυσφορία», πλήττει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων πάνω στον πλανήτη και οι επιστήμονες προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για την αντιμετώπισή του.

Blue Valentine 2010

«Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις για το τι γίνεται στο κρεβάτι μετά το σεξ. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να μένουν αγκαλιά. Άλλοι δεν θέλουν να μιλούν σε κανέναν. Άνθρωποι που απλά θέλουν να μείνουν μόνοι τους μετά την συνουσία. Και υπάρχουν και αυτοί που περιγράφουν την εμπειρία τους μετά το σεξ ως καταθλιπτική» αναφέρει ο Σβάιτζερ. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει, είναι πως αντιμετωπίζουμε μία τέτοια κατάσταση.

Ο Σβάιτζερ επισημαίνει πως υπάρχουν παράγοντες που κυμαίνονται από έντονο άγχος, μέχρι κάποιο δυνατό σοκ που υπέστη κάποιος στο παρελθόν. Το σεξ του φέρνει μνήμες μέσα από το υποσυνείδητο, με αποτέλεσμα να έχει τις μαύρες του κάθε φορά που τελειώνει με την σύντροφο του. Ο Σβάιτζερ υποστηρίζει επίσης ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν έχει καμία σχέση με τις ικανότητες του καθενός στο κρεβάτι και πως αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να μελετήσουν την συχνότητα του φαινομένου αναλόγως με τις εμπειρίες.

12102010 bluevalentine1

Καλά θα κάνουν να βρουν κάποια λύση. Αν κόψουμε και το σεξ, ζήτω που καήκαμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved