5+1 πράγματα που μας «χαλάνε» πολύ πάνω σας. Πολύ όμως!

Μια γυναίκα τα λέει όπως είναι. Δεν σημαίνει ότι θα την ακούσουμε κιόλας.

Οι άντρες είναι δύσκολοι, οι γυναίκες είναι περίεργες (οκ, το ανάποδο θα έπρεπε να συμβαίνει), η αιώνια μάχη των φύλων καλά κρατεί και συν τω χρόνω «φουντώνει» τις συζητήσεις που κάνουμε κατά μόνας με τους φίλους μας. Και η ερώτηση διαρκώς η ίδια: Ποιος φταίει τελικά που οι παρέες που συναντούμε στα μπαρ έχουν ξεκάθαρα φυλετικό χαρακτήρα; Που δεν είμαστε ζευγάρια; Που δεν δίνουμε ευκαιρία σε ανθρώπους που γνωρίζουμε και «λακίζουμε» εύκολα, τρυπώντας πάλι στο λαγούμι μας, μπεκροπίνοντας με τους κολλητούς ή τις κολλητές μας;

Οι γυναίκες είμαστε περίεργες. Είμαστε περίεργες γιατί πλέον κυκλοφορούμε κι εμείς στην «πιάτσα» και ξέρουμε τι παίζει εκεί έξω. Γιατί δεν δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες. Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνετε, που όλες μας «χαλάνε» και πάψαμε πλέον να «χαρίζουμε», είτε γνωριστήκαμε χθες είτε είμαστε μαζί χρόνια. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το συζητάμε όλες παρέα. Πάμε να στα πω.

54458fb1cdaf2b6dc2fe05f233fe9033

1. Τα Social Media

Θα ξεκινήσω με αυτό που ξέρω καλύτερα, Social Media το λοιπόν. Πού είναι το πρόβλημα θα μου πεις; Ασχολείστε πολύ, ρε αγόρια. Πολύ όμως. Έχουμε φτάσει να ψάχνουμε με το κιάλι τον τύπο που δεν έχει Facebook ή Instagram.

Θα μου πεις, «από πότε τα social είναι προνόμιο των γυναικών;». Από τότε που «ακολουθείτε» όλες τις γυμνές και ημίγυμνες, από τότε που σχολιάζετε κάτω από φωτογραφίες άλλων κοριτσιών (και βγάνει στο προφίλ μας γιατί η δημοσίευση είναι «Δημόσια»), από τότε που σκρολάρετε ενώ είστε με την κοπέλα σας και βλέπετε αγκαλιά ταινία (το φαινόμενο «phubbing»). Ναι, τα social έχουν ανοίξει πολλά σπίτια. Τα περισσότερα, όμως, τα έχουν κλείσει. Σε σόκαρα.

movie theories herasa

2. Η μιζέρια

Μην είσαι μίζερος, ρε άνθρωπε. Δεν μας έφτανε όλη η μιζέρια της κοινωνίας γύρω μας, πρέπει και ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας να είναι μίζερος; Κέρνα δύο ποτά, πέρνα να την πάρεις και από το σπίτι, στείλε και δύο μηνύματα παραπάνω την άλλη μέρα, φέρσου σαν τζέντλμαν.

Γέλα με την ψυχή σου, πάρτην έξω με τους φίλους σου (ΕΣΤΩ ένα βράδυ), πήγαινέ την μια εκδρομή. Τι σου ζητάμε; Δείξε τον καλό σου εαυτό. Στην τελική, σε εσένα κάνεις καλό. Δεν είμαστε ξιπασμένες, ούτε θέλουμε κάθε φορά ο άντρας να πληρώνει (η ισότητα, ισότητα), αλλά μην καταντήσεις σαν έναν γνωστό μου που τον φωνάζαμε «ΚαβουροΦάνη». Κρίμα.

3. Η «εξέλιξη»

Όταν είσαι 20 αυτό που σε απασχολεί είναι πώς θα σκεφτείς καλύτερα με το κάτω κεφάλι και ποιες θα είναι οι επιτυχίες αυτών των σκέψεων (και πράξεων). Στα 30 συνεχίζεις να σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο και δεύτερη σε σκέψεις έρχεται η δουλειά σου. Στα 40 έρχεται πρώτα η δουλειά σου και μετά όλα τα άλλα. Και τι θέλω να πω: Στα 20 κι εμάς μας αρέσει ο barmanάς, γιατί νομίζουμε ότι μας ξεχωρίζει από όλες μέσα στο κλαμπ. Στα 25, όμως ήδη τον έχουμε ξεπεράσει (-ταπεινό συγγνώμη στα παιδιά της νύχτας). 

Να εξελίσσεις την προσωπικότητά σου, τα ενδιαφέροντά σου, να ωριμάζεις και ουσιαστικά να συμβαδίζεις με την ηλικία σου. Δεν είναι ανάγκη να σου πάρει δύο δεκαετίες για να ανακαλύψεις το νόημα της ζωής.

american psycho657

4. Το σεξ

Δεν το βάζουμε πρώτο, αλλά δεν το αφήνουμε και τελευταίο. Tο κακό σεξ κάνει τη ζωή θλιβερή. Τι εννοούμε: Συχνότητα και ποιότητα. Μην αμελείς τη συχνότητα, ακόμη κι αν χρειάζεται να κάνεις (πάντα) εσύ την πρώτη κίνηση. Μην αμελείς την ποιότητα, ακόμη κι αν πρέπει να διαθέσεις όλη σου την υπομονή για να ευχαριστηθούν όλοι (όταν λέμε όλοι, εννοούμε εσάς τους δύο #not)

5. Η μυρωδιά

Ναι, είναι αφροδισιακή η μυρωδιά του ιδρώτα όταν επιστρέφετε από το γυμναστήριο ή η γεύση από το δέρμα με τα αλάτια από τη θάλασσα. Όμως, η καθαριότητα είναι μεγάλη υπόθεση. Ντουζ δύο φορές τη μέρα, αποσμητικό, άρωμα, φρεσκοσιδερωμένα ρούχα (και εσώρουχα).

«Βίβλο» θα πρέπει να το κάνετε αυτό που σας λέω. Όσο και να μας αρέσει ένας άντρας, αν δεν είναι μοσχομυριστός, δεν αντέχεται. Εσείς, δηλαδή, μια τέτοια κοπέλα θα τη θέλατε;

mac

5+1. Η ζήλια

Η ζήλια είναι γυναίκα. Συμφωνούμε. Όχι, ειλικρινά συμφωνούμε. Μέχρις ενός σημείου. Ας πούμε, ποσοστιαία, πως ζηλεύουν 70% οι γυναίκες και 30% οι άντρες. Δεκτό. Το θέμα είναι να μην πέσεις πάνω σε αυτούς τους τρεις (στους δέκα).

Όταν οι άντρες ζηλεύουν γίνονται απλά κουραστικοί. Τηλέφωνα, έλεγχος, επίδειξη δύναμης και θέσης ισχύος. Να φέρεσαι έξυπνα, να αφήνεις τη γυναίκα/γκόμενα/κοπέλα σου ελεύθερη. Να νιώθει ότι δεν σε αγγίζουν αυτά που κάνει. Ότι την έχεις και λίγο «γραμμένη» (εγώ θα στα λέω;).

Το συμπέρασμα είναι αρκετά «κοριτσίστικο», όμως η αλήθεια είναι πως έχουμε ανάγκη να σας θαυμάζουμε. Μη μας ξενερώνετε με τα απλά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved