Μάθαμε γιατί οι γυναίκες γουστάρουν το «φάσωμα» σε δημόσιους χώρους

Μία έρευνα που δεν θα σου πει αυτό που περιμένεις.

Είναι εκείνη η φάση που βλέπεις τα ζευγάρια στους δημόσιους χώρους να έχουν καβαλήσει ο ένας τον άλλο. Που κοιτάς περίεργα και αναρωτιέσαι γιατί δεν έμειναν μέσα να βγάλουν τα μάτια τους με την ησυχία τους. Το «φάσωμα» ωστόσο διαφέρει στο μυαλό του καθενός από εμάς. Άλλοι είναι εκδηλωτικοί και δεν δίνουν δεκάρα για το τι θα πει ο τριγύρω κοσμάκης. Άλλοι πάλι είναι μαζεμένοι και προτιμούν να καβαλιούνται σε εσωτερικούς χώρους. Όλοι όμως το κάνουν για να δείξουν πόσο θέλουν τον/την σύντροφο τους. Ή μήπως όχι;

Στην παρακάτω έρευνα που συμμετείχαν πάνω από 350 φοιτητές, οι ερευνητές θέλησαν να ανακαλύψουν την αληθινή φύση του «φασώματος». Το κάνουμε όντως επειδή γουστάρουμε; Περίπου το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε πως φασώνεται σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους, αλλά η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, ήταν το κίνητρο για το φάσωμα.

Εκεί που εμείς οι άντρες -εκτός από το κορίτσι- γουστάρουμε το φάσωμα γιατί μας ανεβάζει στα μάτια των άλλων και νιώθουμε ότι τονίζει το παρουσιαστικό μας, η πλειοψηφία των κοριτσιών της έρευνας ανέφερε έναν τελείως διαφορετικό λόγο. Το κύριο αίτιο των γυναικών, είναι η ζήλια που επιθυμούν να προκαλέσουν. Άλλοτε στοχευμένη (όπως για να τις προσέξει κάποιος πρώην) και άλλοτε χωρίς ιδιαίτερο λόγο (απλά για να την ζηλέψουν όλες οι υπόλοιπες γυναίκες). Έχε λοιπόν στο νου σου ότι ναι μεν σε γουστάρει, αλλά φτιάχνεται κυρίως με την ιδέα να την καρφώνουν με βλέμματα γεμάτα ζήλια.

Τι άλλο θα μας καταρρίψει αυτή η ρημάδα η επιστήμη;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved