Κράτα το μουστάκι σου στην πένα!

Εφτά βήματα για να φροντίσεις το πιο manly στοιχείο σου.

Ας λέει ο κόσμος ό,τι θέλει.

Το μουστάκι είναι μεγάλη υπόθεση για τον άντρα που ξέρει να το σέβεται. Και εδώ σεβόμαστε όλους όσοι μπαίνουν στην διαδικασία να το «μεγαλώσουν» όπως του αξίζει.

Παραθέτουμε 7 βήματα περιποίησης που θα σε σώσουν από την επίσκεψη στον κουρέα σου.

daniel day lewis hat mustache there will be blood

1. Αρχικά φρόντισε να το αφήσεις να μεγαλώσει με την ησυχία του. Το μουστάκι σου δεν θα το «παίρνεις» κάθε τρεις και λίγο. Το μουστάκι! Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις αργότερα να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο trimming και στο πόσο θέλεις να το κοντύνεις. Υπομονή λοιπόν.

2. Πλύνε το μουστάκι σου με μία μικρή ποσότητα σαμπουάν, ακριβώς όπως θα έκανες με τα μαλλιά σου.

3. Χτένισε το με μία μικρή χτένα, έτσι ώστε όλες οι τρίχες να είναι ίσιες πριν ξεκινήσεις το trimming.

aaron

4. Με ένα μικρό ψαλιδάκι, ξεκίνα να κόβεις τις άκρες από το μουστάκι που «ξεπερνούν» το ύψος στο άνω χείλος σου. Μην βιαστείς και κάνεις κακή ψαλιδιά και εξελιχθεί το τριμάρισμα σε σπλατεριά. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ίσια γραμμή περιμετρικά από το χείλος σου έτσι ώστε να μην καταπίνεις τρίχες κάθε φορά που βάζεις μια μπουκιά στο στόμα σου. 

5. Αν πιστεύεις ότι δείχνει ιδιαίτερα παχύ, με προσεκτικές κινήσεις ψαλίδισε τις τρίχες που βρίσκονται στο κέντρο. Εκεί μαζεύεται -συνήθως- η περισσότερη τρίχα.

6. Δώσε προσοχή στις άκρες. Πρέπει να ψαλιδίσεις τις γωνίες όσο πρέπει ώστε το μουστάκι να μην «φεύγει» πιο αριστερά ή δεξιά από τις άκρες των χειλιών. Συνήθως είναι 2-3 τρίχες που κάνουν τον σχηματισμό δύσκολο, αλλά δεν πρόκειται να σε παιδέψουν ιδιαίτερα. Αν θες να τις ξεφορτωθείς τελείως, χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι. Ναι, τσιμπιδάκι. Μη φρικάρεις.

AP941966965448

7. Last but not least, χτένισε το ξανά για να του δώσεις κατεύθυνση και να ξεφορτωθείς τις τρίχες που «παγιδεύτηκαν» την ώρα του trimming. 

Έτοιμος και σένιος!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved