5 σοβαρά λάθη που όλοι κάνουμε όταν κουρεύουμε τα μούσια μας

Διαβάζεις. Εμπεδώνεις. Ευχαριστείς μετά.

Μπορείς να αποφύγεις το άρθρο αν είσαι από αυτούς που αφήνουν γένια και δεν κάνουν τίποτα απολύτως μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια του μπαρμπέρη τους. Φυσικά έτσι είσαι δέσμιος του αγαπητού σου κομμωτή αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αν τώρα περιποιείσαι τα μούσια σου που και που μόνος σου, σίγουρα έχεις βρεθεί κι εσύ στη δυσάρεστη θέση κάτι να πάει στραβά. Και δε μιλάμε για την τραγική φάση, όπου κάνεις λάθος με τη μηχανή, ανοίγεις μια τρύπα να στη γενειάδα σου και αναγκάζεσαι να την ξυρίσεις. Αυτό δεν είναι λάθος. Καταστροφή είναι.

Υπάρχουν όμως 5 σοβαρά λάθη grooming που σχεδόν ΟΛΟΙ κάνουμε όταν κουρεύουμε τα μούσια μας. Διαβάζεις, εμπεδώνεις κι ευχαριστείς μετά (αν δεν έχεις να προσθέσεις κάτι στα σχόλια).

1. Στομωμένη μηχανή

hair beard

Η ξυριστική μηχανή έχεις λεπίδες. Και οι λεπίδες είναι σπαθιά. Και τα σπαθιά στομώνουν όταν τα ρίχνεις συνέχεια στη μάχη χωρίς ποτέ μα ποτέ να τα καθαρίζεις. Μη σου φαίνεται περίεργο που δεν κουρεύει καλά. Την έχεις αφήσει μέσα στις παλιές τρίχες ανεπρόκοπε!

 

2. Μουστάκια που έγιναν τσιγκελωτά

tsigelota

Σου είπε κανείς ότι όταν κουρεύουμε τα γένια μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ακουμπάμε το μουστάκι μας; Που τα διάβασες αυτές θες να μας πεις; Σταμάτα αυτή την κακή συνήθεια και κόψε και λίγο τις τρίχες πάνω από το στόμα σου. Γιατί αλλιώς θα πιστεύουν οι άνθρωποι γύρω σου ότι όντως θες να τiς μασάς λες και είναι τσίχλα.

 

3. Φαβορίτα α λα Κόκοτας

jason shave MKR

Έλα αλήθεια τώρα, το κάνεις μόνο και μόνο επειδή βαριέσαι έτσι; Πιστεύεις ότι είναι ωραίο να καβαλάνε οι φαβορίτες τα αυτιά λες και είναι ζιζάνια που τυλίγονται στον κορμό κάποιου δέντρου; Τι φάση, πραγματικά τώρα! Κούρεψε τες λίγο, και κράτα την περιοχή «καθαρή».

 

4. Την αξυρισιά κανείς δε μίσησε

beard200716

Το θεληματικό λακάκι που είναι γεμάτο τρίχες πολλές όμως μισούν! Το λουκ «5 o’ clock» είναι μια χαρά, είναι μοδάτο, και γενικά έχει πέραση στις κοπέλες. Το να δυσκολεύεσαι να κουρέψεις έστω και λίγο τις τρίχες στο κέντρο του πηγουνιού, εκεί στο λακάκι, και αν αφήνεις έναν μικρό άκυρο θάμνο δε σε τιμεί. Σταμάτα το. Τώρα!

5. Τρίχες στη μύτη

how to trim your nose hair with a trimmer

Ό,τι λέει ο μεσότιτλος. Αυτό που καταλαβαίνεις και μην κάνεις πως δεν ακούς. Το ότι έχεις μούσια, δε σημαίνει ότι σε γλιτώνει από την υποχρέωση να κόβεις τις τρίχες που ξεπηδούν σαν περικοκλάδες μέσα από τα ρουθούνια σου. Ακόμα και ο μπάρμπας σου στο χωριό τις κόβει ρε χίπστερ!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved