Πιτυρίδα: Τρεις τρόποι για να την ξεφορτωθείς μια για πάντα

Αν χιονίζει συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου, κάτι κάνεις λάθος.

Παιδεύεσαι και εσύ με την πιτυρίδα; Μπορεί να έχεις εξαιρετικό χτένισμα και φρεσκομυρωδάτα ρούχα, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι πως η πιτυρίδα δεν περνάει απαρατήρητη. Υπάρχουν όμως  και καλά νέα. Πως μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό και το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσεις λίγη βάση και ρουτίνα στην περιποίησή σου.

 

 

Δώσε λίγο σαπούνισμα στο σκαλπ σου

Αν και αληθεύει ότι το σαμπουάν δεν πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς καθόλου. Το σαπούνισμα του κεφαλιού αφαιρεί τα περιττά έλαια, τα οποία βοηθούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο τα επίπεδα μαγιάς και καθιστά πιο δύσκολο τον υπερπολλαπλασιασμό τους. Η δράση μασάζ του σαμπουάν βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής. Που σημαίνει ότι με ένα καλό σαμπουάν, η πιτυρίδα πάει περίπατο.

Διάβασε επίσης: Πώς θα διατηρήσεις καθαρή την αναπνοή σου μέσα στην ημέρα.

Θέλει και ηλιοπροστασία

Το φως του ήλιου είναι μία καλή περίπτωση να ελέγξεις την πιτυρίδα, αλλά επειδή η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να βλάψει το δέρμα σου, θέλει και προσοχή, έτσι δεν είναι; Αν λοιπόν έχεις στόχο να είσαι αρκετές ώρες έξω -και δεν παίζει ρόλο αν έχει συννεφιά- και έχεις κουρέψει το μαλλί τελείως, μία ενυδατική στο δέρμα του κεφαλιού είναι απαραίτητη.

Επίσης μην ξεχνάς να προσέχεις τον εαυτό σου

Μην σοκαριστείς, αλλά θα γνωρίζεις ήδη ότι το άγχος επηρεάζει την υγεία σου και ευθύνεται για μία σειρά από παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ξηροδερμίας – και σίγουρα χειροτερεύει την πιτυρίδα. Πολεμικές τέχνες, κολύμβηση, ποδήλατο, γιόγκα, πιλάτες, όλα παίζουν το ρόλο τους ώστε να μειώσεις το στρες και να έχεις -συν των άλλων- και καλύτερο δέρμα. Τέλος, πρόσεχε την διατροφή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved