Οι 4 κακές συνήθειες του grooming που πρέπει να κόψεις χτες

Για το δικό σου καλό ελπίζουμε να μην τις εφαρμόζεις και απλά να τις διαβάσεις από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον.

Οριστικά και αμετάκλητα ανήκει στο παρελθόν η εικόνα του άντρα της ελάχιστης προσπάθειας στην εμφάνισή του. Ο αστικός μύθος που θέλει τον άντρα πιο άντρα, και κατα συνέπεια πιο γοητευτικό, επιβεβαιώθηκε ως σκέτο μύθος και πλέον δεν φοβάται το σαπούνι και λοιπές καλλωπιστικές φόρμουλες. Ορισμένοι ίσως συνεχίζουν να υποτιμούν την αναγκαιότητας μιας καλά φροντισμένης παρουσίας, είτε από τεμπελιά, είτε από πεποίθηση, και όπως πολύ σωστά υποθέτεις, έχουν εκκωφαντικό άδικο. 

 

 

Στην περίπτωση που κάποιες από αυτές τις κακές συνήθειες του παρελθόντος έχουν ξεμείνει στην καθημερινότητά σου, δώσε βάση και απάλλαξε τον εαυτό σου και τους γύρω σου από αυτές άμεσα.

Φοράς συνέχεια τα ίδια ρούχα

Δεν λέμε να βάζεις στο πλυντήριο κάθε ρούχο που φοράς μια φορά, αλλά κυρίως όσα έρχονται σε επαφή με το σώμα σου. Το να φοράς συνέχεια το ίδιο t shirt ή πουκάμισο είναι κακό για δύο λόγους. Αφενός μεταφέρει μυρωδιές από το σώμα σου και ποτίζεται με αυτές. Ακόμα κι αν κάνεις ντους δεν θα έχεις το αίσθημα της φρεσκάδας. Αφετέρου δεν είναι καλό για την υγεία σου. 

Μύκητες και βακτήρια παραμονεύουν φέρνοντας μαζί τους μολύνσεις οι οποίες μπορεί να είναι από απλά ενοχλητικές, μέχρι επικίνδυνες. Είναι και μια καλή ευκαιρία να επενδύσεις σε ρούχα που έχουν αντιβακτηριακή ικανότητα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τέτοιου είδους εσώρουχα μπορούν να φοριούνται παραπάνω από μία φορά. 

 

 

Η πολύ αραιή συχνότητα στα ντους

Η συχνότητα των ντους είναι πολύ μεγάλο θέμα και τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για κατάχρηση. Αυτό είναι κάτι που αφορά κυρίως το λούσιμο ή τη θερμοκρασία του νερού. Είναι πολύ πιθανό τώρα που δροσίζει ο καιρός να μην κάνεις τόσο συχνά ντους όσο το καλοκαίρι, αλλά μην το πολυαραιώσεις. 

Τα οφέλη του ντους δεν είναι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και στην υγεία σου. Πέρα από τα προφανή που σχετίζονται και με τα ρούχα που προαναφέραμε, το ντους κάνει καλό και στην ψυχική σου υγεία. Μαζί με τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται στρες, πονοκέφαλοι και σκοτούρες της ημέρας. Για να μην ξεχάσουμε πως το ντους είναι το καλύτερο υπόβαθρο για το υπόλοιπο grooming σου. Το ξύρισμα είναι καλύτερο μετά από ένα ντους όπως και κάθε άλλη ενέργεια περιποίησης. 

 

 

Τσιγκουνιά στα προϊόντα περιποίησης

Κάποιοι νομίζουν ακόμα πως αν ένας άντρας έχει πάνω από 2 μπουκαλάκια στο μπάνιο του, αυτόματα χάνει και τον ανδρισμό του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μύθος από αυτόν και αν είσαι από αυτούς που νομίζουν ότι το φτηνότερο αποσμητικό είναι ό,τι χρειάζονται, ίσως να το ξανασκεφτείς. Τα ξυριστικά σου πρέπει να είναι ανώτερης ποιότητας, από το τζελ ξυρίσματος μέχρι το after shave. Το ίδιο ισχύει και για σένα που έχεις γένια, ένα λάδι ή ενυδατική λοσιόν, είναι άκρως απαραίτητα.

Μιλώντας για ενυδατική λοσιόν, αυτή τη χρειάζεται και το σώμα σου ή/και το πρόσωπό σου. Μαζί με ένα αντηλιακό με καλό δείκτη SPF, είναι εργαλεία για όλο τον χρόνο. Τα καλά και πολλά προϊόντα είναι απαραίτητα, αλλά μερικές φορές δεν αρκούν. Αν σε ενοχλεί κάτι στην εμφάνισή σου, ειδικά στο δέρμα σου, μην το αφήνεις γιατί μπορεί να κρύβεται κάτι σοβαρό. Μια επίσκεψη σε δερματολόγο δεν είναι πια ταμπού.

 

Μην παραμελείς τον εαυτό σου

Το στυλ του ανθρώπου των σπηλαίων δεν ήταν γοητευτικό ούτε για την εποχή των σπηλαίων, αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε ακόμα έτσι. Το να μην κόβεις όσο συχνά πρέπει τα νύχια σου ή τα μαλλιά σου δεν είναι πράξη αντίστασης, ούτε υπηρετούν το concept του επιμελώς ατημέλητου. Ακόμα κι αν κατα τα άλλα φροντίζεις τους υπόλοιπους τομείς της ατομικής σου υγιεινής, το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό. Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, ένα μοντέρνο κουρείο είναι το σημείο της αφετηρίας σου. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν λύσεις που δεν περιορίζονται στα μαλλιά σου και μπορούν να φροντίσουν το δέρμα σου και να σου προσφέρουν υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved