Τα 4 απόκρυφα σημεία της ανδρικής περιποίησης

Ας μιλήσουμε λίγο για την τριχοφυία που φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν...

Τα λέμε καλά με το ξύρισμα και με το trimming. Είμαστε πια σε μία ηλικία που, όσο να 'ναι, προσέχουμε λίγο παραπάνω από όταν ήμασταν πιτσιρικάδες. Όμως ακόμη και τώρα, υπάρχει ένα μικρό άβατο όσον αφορά το ξύρισμα σε συγκεκριμένα σημεία.

Είναι αυτά που δεν θέλεις να συζητάς γιατί δεν ξέρεις ποια είναι η μέση άποψη εκεί έξω. Εκείνα που όταν πέσει μία ατάκα στο τραπέζι, γυρνάς την κουβέντα στη μπάλα. Και καλά κάνεις εδώ που τα λέμε γιατί καλύτερα η μπάλα από το τι κάνεις εσύ με τις δικές σου μπάλες.

Και όχι μόνο με τις μπάλες.

 

1. Οι τρίχες εκεί κάτω

odd david by michelangelo 2

Κάθε φορά που γίνεται κουβέντα για τις τρίχες στην ηβική περιοχή, ξεκινάει μία γκρίνια ανάμεσα στις αντροπαρέες. Οι μεν κατηγορούν τους δε και τελικά δεν υπάρχει καμία κατάληξη. Αυτό που έχουμε δει να ισχύει κατά κόρον, είναι πως ο καθένας αποφασίζει να σουλουπώσει την κώμη εκεί κάτω αναλόγως με τα γούστα της εκάστοτε κοπέλας. Αναλόγως το τι της αρέσει, μπαίνει ή ξυριστική ή ξυράφι. Ή δεν μπαίνει και τίποτα. Παρότι το ρεύμα της εποχής θέλει τις τρίχες να είναι κοντοκουρεμένες, κάποιοι παραμένουν πιστοί στο afro που έθρεψε γενιές και γενιές. Να παραδεχτούμε όμως και αυτό. Ότι οι προσωπικές επιλογές τελειώνουν, από την στιγμή που το κορίτσι θα σου κάνει κουβέντα για την τριχοφυΐα εκεί κάτω.

 

2. Οι τρίχες στη μασχάλη

o ARMPIT HAIR facebook

Ένα θέμα που έχει αντιμετωπίσει ρατσισμό. Είσαι αθλητής; Τότε μπορείς να τις ξυρίσεις. Δεν είσαι; Είσαι ξεφτιλισμένος. Ειλικρινά, απορούμε για τους λόγους που το ξύρισμα της μασχάλης έχει μετατραπεί σε ταμπού. Εκτός του ότι κάποιοι από εμάς βγάζουμε περισσότερη τρίχα από ότι θα έπρεπε εκεί χάμω, υπάρχει και η κοινή λογική που λέει το εξής: όσο λιγότερη τρίχα στη μασχάλη, τόσος λιγότερος και ο ιδρώτας. Γιατί όπως και να το κάνουμε, αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε έναν τριχωτό που μπαίνει στο λεωφορείο και με έναν που έχει ξυρίσει τις μασχάλες και έχει εφαρμόσει σωστά το αποσμητικό, θα προτιμούσες σίγουρα τον δεύτερο. Τι, όχι;

 

3. Οι  τρίχες εκεί πίσω

assfro

Εδώ στο Ratpack έχουμε έναν συνάδελφο, ο οποίος σε μία συζήτηση περί καράφλας πέταξε την ατάκα: «Αν οι τρίχες είχαν αξία δεν θα φύτρωναν στον κώλο». Και είναι τίμια σαν ατάκα και, αν θέλεις, σου δίνει και μία παρηγοριά για την καράφλα που όλο και πλησιάζει. Αλλά κάποια πράγματα δεν τα «αγγίζεις» στις κουβέντες σου ρε φίλε, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Σκέψου να βγει αύριο στην παρέα ένας και να πει «παιδιά σήμερα ξύρισα τις κωλότριχες». Σε κοιτάνε όλοι περίεργα. Γιατί το μοιράζεται; Τι θέλει; Κάποιοι πιστεύουν ότι οι τρίχες εκεί πίσω πρέπει να φεύγουν, άλλοι να μένουν και άλλοι πως χρειάζονται τριμάρισμα για λόγους υγιεινής. Ειλικρινά δεν έχουμε ένα how to γι’ αυτό. Θα πούμε όμως αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι: κανείς δεν θέλει να μιλάει για τις τρίχες σε εκείνη την περιοχή. Παρά μόνο αν πέσει δούλεμα στα ντους του στρατού

 

4. Οι τρίχες στη γάμπα

d006c4436e75d06a6c9583ecbf6aa919

Θυμάσαι πόσο μόδα ήταν πριν καμιά δεκαετία; Κυκλοφορούσες Βόρεια και Νότια Προάστια και σπάνια πετύχαινες άντρα με βερμούδα που να μην έχει ξυρίσει τις γάμπες του. Η αλήθεια είναι πως εν αντιθέσει με τις παραπάνω κατηγορίες, η γάμπα δεν είναι κάτι που μπορείς να κρύψεις – το καλοκαίρι τουλάχιστον. Στο θέμα αυτό θα είμαστε λιτοί: καταλαβαίνουμε τον αδερφό που έχει στη γάμπα κατσικότριχα (ναι, αυτή τη γυριστή) και θέλει να την ξυρίσει. Για όλους τους υπόλοιπους ακολουθεί ένα μεγάλο «γιατί;».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved