Μαλλιά γυαλιστερά ή ματ;

Σου δίνουμε την απάντηση που ψάχνεις.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά το hairstyle παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση του καθενός και στο μήνυμα που στέλνει ως παρουσιαστικό στον κόσμο. Ενώ την τελευταία δεκαετία υπήρχε ξεκάθαρη προτίμηση από τον χώρο της μόδας στο ματ στυλ μαλλιού, πλέον φαίνεται πως τα λαμπερά μαλλιά ετοιμάζουν δυνατό come back. Tα δύο αυτά στυλ μαλλιών - ματ ή λαμπερό - μπορούν να αναδείξουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ωστόσο εσύ καλείσαι να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Μαζέψαμε και σου συγκεντρώσαμε μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

 

Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα για λαμπερό μαλλί:

Κρέμα: Σε ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά, σκουπισμένα με πετσέτα, η κρέμα σου δίνει τη μέση λάμψη με ένα ελαφρύ κράτημα.

Παραδοσιακή «πομάδα»: Η λέξη «πομάδα» είναι μια παραλλαγή του «φορμαρίσματος», αλλά όχι με αλοιφές πηλού ή κεριού. Μιλάμε για κλασικό υλικό γυαλιστερό και ελαφρύ, σε χτενισμένο και υγρό μαλλί.

Λάδι: Σπάνια θα χρησιμοποιήσεις λάδι αν δεν έχεις μακριά μαλλιά. Ωστόσο, μπορείς να βάλεις μία ή δύο σταγόνες για να πάρεις μια μεγαλύτερη λάμψη. Συν του ότι είναι θρεπτικό για τα μαλλιά σου.  

Τζελ: Σε μαλλιά σκουπισμένα με πετσέτα, το τζελ δίνει λάμψη, αλλά μην το παρακάνεις.  

giphy 2

 

 

Τα πιο κοινά προϊόντα για ματ μαλλί είναι:

Κερί: Χρησιμοποιείς το κερί με φειδώ, αλλιώς τα μαλλιά σου θα γίνουν… ένα. Λίγο κερί στα μαλλιά θα δώσει το σχήμα που θες αλλά και την λάμψη που χρειάζεται.

Ίνες: Αν τις εφαρμόσεος σε υγρά μαλλιά, θα έχεις γερό κράτημα χωρίς λάμψη.

giphy 1

 

 

 

Προϊόντα που κάνουν και τα δύο:

Πάστα: Όταν εφαρμόζεται σε υγρά, σκουπισμένα με πετσέτα μαλλιά, η πάστα θα δώσει ελάχιστη λάμψη και ελαστικό κράτημα. Όταν εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά, θα δώσει ελαφριά υφή και θα αναδείξει λεπτομέρειες της λάμψης.

Πηλός: Θα δώσει γερό κράτημα και όχι υπερβολική λάμψη σε μαλλιά σκουπισμένα με πετσέτα. Όταν χρησιμοποιείται σε στεγνά μαλλιά, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μεσαίο κράτημα και λάμψη.

 

Μερικά tips για την καθημερινότητά σου:

-Αν έχεις κοντά μαλλιά διάλεξε το ματ στυλ. Τα προϊόντα που δίνουν λάμψη μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται λαδωμένα.
-Αν θες ένα πιο ατημέλητο λουκ διάλεξε το ματ.
-Αν κοστουμαρίζεσαι για τις ανάγκες της δουλειάς σου υιοθέτησε το λαμπερό στυλ μαλλιών.
-Αν ντύνεσαι καθημερινά με κοστουμάκι τα λαμπερά μαλλιά θα σου ταιριάξουν γάντι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved