«Αϋπνίες, το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές»

5 βασικοί λόγοι που δεν μπορείς να κλείσεις μάτι.

Πολλά είναι τα ψέματα εκεί έξω, ας πούμε και καμιά αλήθεια εδώ μέσα. Πολλές φορές ΔΕΝ μπορούμε να κοιμηθούμε και βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή για αυτό.

Απλά συνήθως δε τον παραδεχόμαστε. Καθόμαστε για μέρες ολόκληρες με το μάτι κάγκελο χωρίς ύπνο καθόλου, λέγοντας μπόρα είναι θα περάσει ενώ μετράμε κοπάδια από πρόβατα λες και είμαστε μεγαλοτσιφλικάδες.

Επειδή εδώ στο Ratpack πρώτα σου λύνουμε τα χέρια και μετά σου αναλύουμε το πρόβλημα, μπορείς να θυμηθείς μερικούς τρόπους για να νικήσεις την αυπνία σου πατώντας εδώ.

Και στη συνέχεια να μάθεις τους 5 βασικούς λόγους που δεν σε αφήνουν να κλείσεις μάτι.

1. Βραδινό βαρέων βαρέων

article 0 1339C8D3000005DC 750 634x477

Άκουσε μας, η διατροφή παίζει ρόλο στον ύπνο. Αν φας ένα κοπάδι πρόβατα (αντί να τα μετράς) θα πρέπει να δουλεύουν οι μηχανές του στομαχιού στο τούρμπο όλο το βράδυ μπας και το κάψουν. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό το σώμα σου να σε κρατήσει άυπνο για να γίνει η δουλειά.

2. Άγχος, αυτό το ξυπνητήρι

Για να μπορέσεις να κοιμηθείς το σώμα (και το μυαλό) πρέπει να μπορέσει να χαλαρώσει και να κατεβάσει ρυθμούς. Πράγμα απίθανο όταν τρέμεις ολόκληρος από τα νεύρα και το καταραμένο το άγχος.

3. «Κοιμάμαι με τα φώτα ανοιχτά»

Ναι, το ξέρουμε, όλοι το κάνουμε. Απλά αν συνδυαστεί αυτό με τον θόρυβο της πόλης, ένα ξεχαρβαλωμένο κρεβάτι κι ένα άβολο μαξιλάρι μπορεί στην αρχή να κοιμάσαι. Όπως με τον καιρό το πολύ κακό περιβάλλον ύπνου το οποίο βιώνεις θα αθροίσει άσχημα. Και το τίμημα θα είναι να ξεκινήσουν οι αυπνίες.

lights on sleep

4. Το ωράριο του ξενύχτη

Τις ποιοτικές ώρες του ύπνου, δηλαδή 11 το βράδυ με 8 το πρωί δεν μπορείς να τις αναπληρώσεις με τίποτα, κακά τα ψέματα. Έτσι αν το ωράριό σου είναι του ξενύχτη, το νυχτοκάματο του τρόμου θα σε πληγώσει με μαθηματική ακρίβεια. Και δε θα μπορείς να κλείσεις μάτι εύκολα.

5. Η αυπνία η ίδια

494 4 screenshot 730x410

Τι εννοείς «η αυπνία»; Θες να μας τρελάνεις; ΟΧΙ αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όταν έχεις συχνές αυπνίες μπορούν αυτές (δυστυχώς) να γίνουν μόνιμη κατάσταση που στην αγγλική ορολογία ονομάζεται conditioned insomnia. Και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν. Και χρειάζεσαι πολύ παραπάνω από τις απλές λύσεις που σου αναφέραμε στην αρχή του άρθρου.

Για γράψε κι εσύ στα σχόλια τους λόγους που σε δυσκολεύουν να κοιμηθείς. Μην πεις μονάχα το αστειάκι για τη γυναικεία κρεβατομουρμούρα παρακαλούμε πολύ…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved