Δεν θα χάσεις ποτέ κιλά με αυτές τις 7 τροφές

Αν δεν τις κόψεις, θα σου κάνουν και την ζωή σύντομη.

Τη σωστή διατροφή πολλοί εμίσησαν, το φαγητό ουδείς. Δεν γίνεται όμως ό,τι δυνητικά μπορεί να βρεθεί στο πιάτο να καταλήγιει και στο στομάχι σου. Άσε που οι επιπτώσεις του γίνονται ορατές δεκαετίες μετά. Προφανώς, μια ζεστή σφολιάτα, ένα αχνιστό κρουασάν ζαμπόν-τυρί, έχει άλλη χάρη, ωστόσο από κάποια στιγμή και μετά καλό είναι να μην έχει θέση στις διατροφικές σου συνήθειες. Μαζί με τις σφολιάτες, κόψε τις διπλωματικές σχέσεις και με τα παρακάτω:

Τα επεξεργασμένα κρέατα

ham meat food packed range mass4.jpeg.max 1000x800

Ακόμη και αν θελήσουμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά συσκευάζονται με συντηρητικά -χωρίς μάλιστα να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας και υγιεινής- οι πρόσφατες έρευνες συνδέουν τους πρόωρους θανάτους με την υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. Που σημαίνει κακά νέα για όσους δεν μπορούν να αμφίβολης ποιότητας κιμάδες και τα αλλαντικά. Το χειρότερο στην όλη υπόθεση, είναι πως ένας μεγάλος αριθμός συσκευασμένων κρεάτων περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, όπου τα τελευταία συνδέονται άμεσα με τον καρκίνο του στομάχου. Το πιο άδικο για όσους επιμένουν να τα αγοράζουν, είναι πως περιέχουν πολύ μικρότερους δείκτες πρωτεΐνης, με αποτέλεσμα να μην τα λες και τόσο ευεργετικά για την διατροφή σου. Μάλλον σε πιάνουν κορόιδο.

Προτίμησε: Κρέας από τον χασάπη σου. Θα το πληρώσεις πιο ακριβά, αλλά με την υγεία δεν παίζουμε.

Οι σφολιάτες

sfoliates 052

Η πρωινή τυρόπιτα με τον καφέ είναι τόσο ύπουλη όσο και γευστική. Ρώτα τον πρώτο διατροφολόγο που θα συναντήσεις. Όταν θες να χάσεις κιλά επειδή το έχεις παρακάνει με τη «μάσα», το πρώτο πράγμα που πρέπει να κόψεις είναι οι υδατάνθρακες. Και αν νομίζεις πως το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στο ρύζι, στα μακαρόνια και την πατάτα, δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει με τις σφολιάτες. Παρότι τα παραπάνω αμυλούχα θα δυσκολέψουν την δίαιτα-διατροφή-απεργία πείνας που θα αποφασίσεις να κάνεις, τα πραγματικά προβλήματα εντοπίζονται σε εκείνες τις σπανακόπιτες με το βούτυρο, αυτές τις άτιμες τις τυρόπιτες κουρού, στα γαλλικά κρουασάν και όλο αυτό το συνάφι που βλέπεις στα Everest και σε πιάνει λιγούρα. Εκτός του ότι έχουν φουλ θερμίδες, περιέχουν και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, που κάνει ακόμα δυσκολότερη την αποστολή σου να ξεφορτωθείς κιλά.

Προτίμησε: Φρούτα. Ναι ρε φίλε, φρούτα. Μπανάνες, μήλα και πορτοκάλια. Και είναι και σούπερ κολατσιό για το γραφείο.

Η μαργαρίνη

Margarine1 1075x6051

Τι και αν η γιαγιά σου πίστευε πως τα κεφτεδάκια με μαργαρίνη είναι πιο υγιεινά από το να χρησιμοποιήσει βούτυρο. Πολλοί συνηθίζουν και το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα ως εναλλακτική για τα μακαρόνια τους. Όμως με τα λιπαρά της οξέα, η μαργαρίνη φλερτάρει με τον διαβήτη και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις κάνοντας τα πράγματα πολύ χειρότερα από τις φυσικές ουσίες που εκκρίνει το βούτυρο. Μήπως ν’ αφήσεις τις εναλλακτικές και να μείνεις πιστός στο ελαιόλαδο; Και είναι και ότι πρέπει για τα κεφτεδάκια…

Προτίμησε: Ελαιόλαδο. Παντού και πάντα.

Tα ζαχαρώδη δημητριακά

cerealδ

Εκατομμύρια άντρες ξεκινούν την ημέρα τους με αυτή την λανθασμένη επιλογή. Έχοντας δηλαδή την πεποίθηση πως επειδή τρώνε δημητριακά, δεν φορτώνουν τον οργανισμό τους με έξτρα λίπος. Η αλήθεια είναι πικρή και παχαίνει. Τα περισσότερα από τα δημητριακά που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα ωφέλιμο στον οργανισμό. Εκτός αυτού, προκαλούν την αύξηση παραγωγής της ντοπαμίνης -που εκκρίνει ο εγκέφαλος σου- και που σε οδηγεί να τρως όλο και περισσότερες μερίδες. Συγχαρητήρια, μόλις πέταξες ένα μπολ ζάχαρη μέσα στον οργανισμό σου χωρίς λόγο.

Προτίμησε: Νιφάδες βρώμης. Το ξέρουμε πως η γεύση τους είναι σαν πριονίδι, αλλά όλα είναι μία συνήθεια. Και η συγκεκριμένη αξίζει τον κόπο.

Τα burgers από τα fast foods

a huge burgers 22

Θα ευχόμασταν να μην ίσχυε κάτι τέτοιο. Να μπορούσαμε να φάμε ένα τόνο από δαύτα χωρίς να χρειαστεί να ανησυχούμε για τίποτα. Αλλά δεν πάει έτσι. Όσο και αν προσπαθήσεις να κάνεις το burger σου «φλώρικο» για να μειώσεις θερμίδες –βγάζοντας δηλαδή το μπέικον και τα onion rings- το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στον ίδιο τον κιμά. Ή μάλλον σε ό,τι άχρηστο έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί ο κιμάς αυτός. Στο μεγαλύτερο μέρος του περιέχει κρέας από ακατάλληλα μέρη των ζώων, λίπος, χόνδρους, συνδετικούς ιστούς και λίγο-πολύ ότι άλλο αηδιαστικό μπορεί να βάλει ο νους σου για ταινία θρίλερ.

Προτίμησε: Αν το αγαπάς τόσο πολύ φρόντισε να το φτιάχνεις στο σπίτι. Με κιμά που περιέχει όντως κρέας.

Τα ντόνατς

donuts

Λιχουδιά που σου κλείνει το μάτι κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα φούρνο για να πάρεις τυρόπιτα. Ακόμη και αν έχουν μεγαλύτερη «πέραση» στις γυναίκες, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως ένα αθώο ντόνατ δεν θα είναι και η καταστροφή του κόσμου. Όταν όμως μιλάμε για ντόνατ, εννοούμε για τουλάχιστον 400 θερμίδες από ένα διπλοτηγανισμένο «σνακ», το οποίο δεν έχει ούτε μία -και το εννοούμε- θρεπτική ουσία για τον οργανισμό σου. Έρευνες στις ΗΠΑ, αναφέρουν ότι πολλά από τα καταστήματα που παρασκευάζουν και πωλούν ντόνατς, χρησιμοποιούν πολλές καρκινογόνες ουσίες όπως το διοξείδιο του τιτανίου.

Προτίμησε: Θες γλυκό; Πάρε μία σοκοφρέτα, ρε φίλε. Τι είσαι; Αστυνομικός στο Λος Άντζελες;

Τα αναψυκτικά

landscape 1428677269 diet soda 2

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα ξέρεις ήδη εδώ και πολλά χρόνια μιας και διατροφολόγοι, γυμναστές και διαιτολόγοι ουρλιάζουν εν χορώ για τον κίνδυνο που κρύβουν τα αναψυκτικά. Η αύξηση βάρους, ο διαβήτης και τα καρδιακά επεισόδια είναι μόνο τρία από τα προβλήματα που φέρνει η κατανάλωση τους, αλλά ο κοσμάκης συνεχίζει να τ’ αγοράζει απτόητος. Κερασάκι στην τούρτα η έρευνα που έκανε το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Δημόσια Υγεία και που αναφέρει πως το να πίνεις αναψυκτικά, σε γερνάει με τους ίδιους ρυθμούς που το κάνει και το κάπνισμα. Καλά Σαράντα.

Προτίμησε: Οτιδήποτε άλλο από αυτή τη σαπίλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved