5 τεράστιες ταινίες για να απολαύσεις τώρα που έχεις χρόνο

Καραντίνα; Κανένα πρόβλημα.

Η διάρκεια δεν κάνει την καλή ταινία. Η καλή ταινία όμως θέλεις να έχει διάρκεια, ακόμα και αν αυτή ξεπερνά τα συνηθισμένα δίωρα που έχουν εξελιχθεί σε κλισέ όλα αυτά τα χρόνια που ζούμε και βλέπουμε κινηματογράφο. 

Tοσο καιρό που ζούμε υπό τον ζυγό της καραντίνας και του κορωνοϊού, είναι καιρός να προσέξεις, είναι δεδομένο ότι το έχεις λιώσει στον καναπέ και την μικρή οθόνη. Αν όμως έχεις δει όλες τις σειρές, είναι καλή ευκαιρία να δεις ταινίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκανες. Ο λόγος; Ότι δεν έχεις χρόνο για να τις απολαύσεις, καθώς η διάρκειά τους πλησιάζει τις 4 ώρες.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο, σου αραδιάζουμε 5 ταινίες μεγάλου μήκους που αν δεν τις έχεις δει καλό θα ήταν να κάτσεις σπίτι και να τις απολαύσεις. Μπορεί να ξεπερνούν το δίωρο - κάποιες χτυπούν και τετράωρο - ωστόσο είναι πραγματική απόλαυση. 

 

1. Deer Hunter

Διάρκεια: 3 ώρες και 3 λεπτά

Αξίζει γιατί: Σε κρατά καθηλωμένο για όλη τη διάρκεια της ταινίας. 183 λεπτά αγωνίας, δράματος και μάχης για εξιλέωση. Ο Michael (Robert De Niro) βιώνει με τον χειρότερο τρόπο την απώλεια των κολλητών του μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά και τις πληγές που του άφησε η μάχη. Μοναδικός δρόμος για εξιλέωση; Να φέρει πίσω τον φίλο του Nick (Christopher Walken) που παραμένει αιχμάλωτος (;) των Βιετκόνγκ.

 

 

2. Lawrence of Arabia

Διάρκεια: 3 ώρες και 36 λεπτά

Αξίζει γιατί: Η ταινία ξεκινά κάπως απότομα καθώς με το «καλημέρα» πέφτουμε πάνω σε θάνατο. Η υπόλοιπη ταινία αποτελεί ουσιαστικά ένα flashback το οποίο σε πάει πίσω στα κατορθώματα του σπουδαίου Βρετανού υπολοχαγού που από τσαρλατάνος και σαδιστής, έφτασε να θεωρείται ο αφανής ήρωας που ένωσε τις Αραβικές φυλές κατά των Τούρκων στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αληθινή ιστορία, με τον Peter O' Toole να δίνει την ερμηνεία της ζωής του, σε ένα 4ωρο που δύσκολα θα χάσεις δευτερόλεπτο.

 

 

3. The Godfather: Part II

Διάρκεια: 3 ώρες και 22 λεπτά

Αξίζει γιατί: Το να είσαι καλός μαφιόζος είναι δύσκολο. Το να είσαι ο διάδοχος του Vito Corleone στην εγκληματική αλυσίδα είναι «Παναγιά μου βοήθα!». Ο Michael Corleone είναι πλέον ο Godfather και όποιος σταθεί απέναντί του θα 'χει κακά ξεμπερδέματα. Ο Don Vito μπορεί να μην είναι πλέον εν ζωή, ωστόσο τα flashback μας δίνει απαντήσεις σε όλα εκείνα τα ερωτήματα για τον χαρακτήρα και τα βιώματα του πιο διάσημου μαφιόζου στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

 

4. Once Upon a Time in America

Διάρκεια: 3 ώρες και 49 λεπτά

Αξίζει γιατί: Στην περίοδο της ποταπαγόρευσης μια παρέα μικρών παιδιών του δρόμου που εξελίσσονται σε γκάνγκστερς της περιοχής αναπτύσσουν μεταξύ τους δυνατούς δεσμούς. Ωστόσο, όσο περνάνε τα χρόνια έχουν πολλές τριβές μεταξύ τους. Μετά από 30 χρόνια διαλείμματος στη σχέση τους, τα δύο «μεγάλα κεφάλια» της συμμορίας θα λύσουν τις διαφορές τους μια και καλή, με τους De Niro (πάλι αυτός) και James Woods να σου δείχνουν πως η κλωστή ανάμεσα σε δύο φίλους με τεράστιες φιλοδοξίες παραείναι λεπτή.

 

 

5. Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Διάρκεια: 3 ώρες και 58 λεπτά

Αξίζει γιατί: Δεν είναι ένα ακόμη love story όπως αυτά που έχεις συνηθίσει. Δεν θα δεις ρομάντζο και αγαπούλες, αλλά έναν πολύπλοκο έρωτα ανάμεσα στον μυστήριο Rhett Buttler και την αριστοκράτισσα Scarlett O' Hara. Παράλληλα, αποτυπώνονται με απίστευτα σκηνικά οι σκληρές εικόνες και οι πληγές που άφησε ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Αμερική, με την Ku Klux Klan να έχει μεγάλη συμμετοχή στην όλη ιστορία. Μία φοβερή ταινία και τόσο προσεγμένη που θα σε κάνει να απορείς για το γεγονός ότι γυρίστηκε το 1939.

 

 
 
Ακούμε και τις δικιές σου προτάσεις για μεγάλης διάρκειας ταινίες...
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved