Όσα λιγότερα ξέρεις για το «The OA», τόσο το καλύτερο

Το Netflix βαράει σήμαντρα για νέο sci-fi κόλλημα.

Το λες και εορταστικό μποναμά. Από το πουθενά, λοιπόν, πριν λίγες ώρες το Netflix κυκλοφόρησε το trailer μιας νέας σειράς με τον τίτλο «The OA», που θα είναι διαθέσιμη από αυτήν την Παρασκευή (16/12). Δυστυχώς, δεν μαθαίνουμε και πάρα πολλά για την πλοκή, όμως ακόμα και αυτά τα λίγα αποτελούν ένα πρώτης τάξεως δόλωμα.

Το «Τhe OA», συνολικής διάρκειας 8 επεισοδίων (αυτά είναι ωραία πράγματα, μαζεμένα και νοικοκυρεμένα), πραγματεύεται την ιστορία της Prairie Johnson η οποία, αν και ήταν αγνοούμενη για 7 χρόνια, επέστρεφει μυστηριωδώς στην οικογένεια της. Ωραίο; Χμ.. ναι. Άκου τώρα: η Prairie όταν χάθηκε ήταν τυφλή και, μάντεψε, όταν θα τη γνωρίσουμε εμείς, έχει ξαναβρεί το φως της. Καλύτερο τώρα;

Στο trailer βλέπουμε την Priaire να αναρωτιέται τι της συνέβη τα τελευταία εφτά χρόνια, ενώ το ίδιο το Netflix μέσω twitter φρόντισε να εμπλουτίσει την παραπάνω απορία με μερικά πιο «βαριά» ερωτήματα, όπως «Έχεις δει το σκοτάδι;», «Έχεις δει το θάνατο;», «Έχεις δει το φως;»

Πώς σου φαίνονται όλα αυτά; Εμάς πάντως μας θυμίζουν για ένα πιο «ενήλικό» ή καλύτερα πιο φιλοσοφικό Stranger Things, που θα εστιάσει σε θέματα της ταυτότητας και στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, πραγματικότητα και μεταφυσικού.

Η εικασία αυτή δεν είναι εντελώς αβάσιμη, αν δούμε ποιοι συμμετέχουν στο project.

Κομβικό ρόλο έχει το δίδυμο Zal Batmanglij και Brit Marling που υπογράφει το σενάριο και μας έχει δώσει δουλείες όπως το «Mystery Voice» και το «The East». Ο πρώτος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιθανόν να θυμάσαι ότι το όνομα της το είχαμε πρωτοακούσει το 2011 όταν την είδαμε στο παραγνωρισμένο sci-fi διαμαντάκι (σε δικό της πάλι σενάριο), «Another Earth» (αθόρυβο σουξέ στις Νύχτες Πρεμιέρας εκείνης της χρονιάς). Το καστ συμπληρώνουν ο  Emory Cohen («Brooklyn»), ο Scott Wilson («The Walking Dead») και ο Jason Isaacs (ναι, ο Lucius Malfoy από το «Harry Potter»).

Προς το παρόν, είπαμε, επικρατεί απόλυτη μυστικότητα για την πλοκή και τα λοιπά. Βολέψου για μία μέρα με το trailer και το σίγουρο είναι ότι ανάμεσα σε κουραμπιέδες, μελομακάρονα, πάρτι και οικογενειακές μαζώξεις, θα έχεις ένα νέο θέμα για συζήτηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved