Και να που το Cobra Kai έβαλε τα γυαλιά σε όλους μας

Γιατί πρέπει να δεις οπωσδήποτε τον συνεχιστή του Καράτε Κιντ.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κανείς μας δεν περίμενε πως το Cobra Kai θα έκανε τέτοια επιτυχία. Θέλεις επειδή οι σειρές είναι λίγο-πολύ της μόδας; Θέλεις επειδή πιστεύαμε ότι θα ποντάρει περισσότερο στη νοσταλγία παρά στο σενάριο; Ο καθένας από εμάς είχε τους λόγους του. Και ευτυχώς διαψευστήκαμε

Το Cobra Kai σκαρφάλωσε στην κορυφή του YouTube Red, πήρε διθυραμβικές κριτικές και πάντρεψε μοναδικά την ορίτζιναλ ιστορία με ένα κορυφαίο σίκουελ που κανείς μας δεν φανταζόταν. Μέσα από καλομελετημένο σενάριο και καλογραμμένους χαρακτήρες.

Και παρακάτω σου παρουσιάζουμε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το δεις.

 

 

Αρχικά δεν υπάρχουν υπερβολές

cobra kai dojo 890 2018

 

Οπωσδήποτε περιμέναμε να γίνουν flashbacks με την πρώτη ταινία. Από τη στιγμή που ο Τζόνι και ο Ντάνιελ έρχονται και πάλι αντιμέτωποι, υπάρχει μία δόση νοσταλγίας για τις πρώτες ταινίες. Το «σοκ» και μόνο ότι οι άλλοτε πιτσιρικάδες πρωταγωνιστές έρχονται να παραδώσουν την σκυτάλη στη νέα γενιά, τράβηξε όλους εμάς που μεγαλώσαμε με το Καράτε Κιντ. Όμως το στόρι δεν προσκολλάται στο παρελθόν. Υπάρχουν καινούργιοι χαρακτήρες -με σαφώς τους ίδιους εφηβικούς προβληματισμούς- παλιές κόντρες που έρχονται και πάλι στην επιφάνεια, αλλά το Cobra Kai δεν καταλήγει παράγωγο του Καράτε Κιντ  παρότι την σχέση που έχει με αυτό. Καταφέρνει να σταθεί μόνο του.

 

 

Ο απίστευτος Τζόνι Λόρενς

cobra kai

 

Η αλήθεια είναι πως αν δε ήταν τόσο καλογραμμένος ο χαρακτήρας του Τζόνι στο Cobra Kai, η σειρά να μην είχε την επιτυχία που έχει γνωρίσει. Ο Τζόνι Λόρενς, ο άλλοτε bully του σχολείου του, είναι μετανιωμένος για κάποια σκηνικά του παρελθόντος, αλλά το καράτε της Cobra Kai κυλάει στο αίμα του. Έρχεται αυτή τη φορά για να εκπαιδεύσει μία νέα γενιά μαθητών, βρίσκοντας τον πρώτο του μαθητή στο πρόσωπο του πιτσιρικά Μιγκέλ Ντίαζ. Θέλοντας να αποτρέψει την  επιστροφή της Cobra Kai, ο Ντάνιελ θα βρει τον εαυτό του στον Ρόμπι που κρύβει περισσότερα μυστικά απ’ όσα δείχνει. Όμως όλο το κομμάτι του Cobra Kai, είναι στην ουσία μία πορεία στην ψυχοσύνθεση του Τζόνι. Στο πόσο διψάει για την αναγνώριση που του στέρησαν και πως η επιστροφή του ως «σένσεϊ» είναι στην ουσία ένα στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό. Ένας πραγματικά ωραίος χαρακτήρας.

 

 

Θα αγαπήσεις την ροή του

 

cobra kai youtube red william zabka

Τα επεισόδια κυλάνε «νεράκι». Δεν είναι πολύ μεγάλα, δεν είναι πολύ μικρά φτάνουν μέχρι τα 25 λεπτά. Πιάνουν το στόρι από εκεί που το άφησες και παρουσιάζουν τα γεγονότα ομαλά με μοναδική ίσως υπερβολή την ταχύτητα με την οποία οι πιτσιρικάδες μαθαίνουν καράτε. Δεν είναι όμως μία ξερή σειρά πολεμικών τεχνών που έχει να δείξει μόνο ξύλο και καβγάδες ανάμεσα σε έφηβους. Σε κάποια του σημεία, θα μπορούσες να το πεις και δραματικό. Η αλλόκοτη σχέση του Ντάνιελ με τον Τζόνι. Οι διαφορετικές ζωές τους που εμφανίζουν την επιτυχία στον ένα και την αποτυχία στον άλλο – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Ακόμα και το στόρι του κάθε πιτσιρικά προσωπικά, έχει λίγο-πολύ ότι έχουμε βιώσει ή έχουμε ακούσει να έχουν βιώσει άλλοι έφηβοι. Αυτό κάνει την σειρά πιο προσιτή και ανθρώπινη.

 

Tα πήγε τόσο καλά που θα το βλέπεις καιρό

cobra kai cobra kai series youtube red may 2 rgb

 

Για την ακρίβεια, συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά από οποιαδήποτε άλλη streaming σειρά και νούμερο 1 στο YuTube Red σε οτιδήποτε έχει βγάλει μέχρι σήμερα. Τα επεισόδια σημείωσαν συνολικά 46,8 εκατομμύρια views και ο αριθμός όλο και ανεβαίνει. Τα σχέδια λοιπόν είναι πως το Cobra Kai θα έχει σίγουρα άλλες δύο σεζόν γεμάτες εκπλήξεις, με τους Ραλφ Μάτσιο και Γουίλιαμ Ζάμπκα (σ.σ.: Ντάνιελ και Τζόνι αντίστοιχα) να επιβεβαιώνουν ως παραγωγοί της σειράς ότι θα ακολουθήσουν στόρι που ο κόσμος δεν έχει βάλει καν στο νου του.

 

Αξίζει σίγουρα την προσοχή σου και θα σε γεμίσει αναμνήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved