To Fallout είναι εκπληκτικό και έχει όλα όσα περιμέναμε

Η νέα σειρά θα ικανοποιήσει τόσο τους gamers, όσο και τους φανς του post-apocalyptic.

Δεν είναι θέμα δυσπιστίας. Σκέψου μόνο πόσες ταινίες και σειρές έχουν κατασφάξει αγαπημένα video games. Από το Max Payne και το Resident Evil μέχρι το Prince of Persia και το Resident Evil. Δεν έχει πάει καλά όλο αυτό και είναι λογικό να ανησυχούμε για το τι να περιμένουμε κάθε φορά που κάποιος πιάνει στα χέρια του να κάνει σειρά ή ταινία ένα παιχνίδι. Στην περίπτωση του Fallout, όλα έχουν γίνει σωστά.

Η νέα σειρά του Amazon Prime διά χειρός Jonathan Nolan, θα καλύψει τους φανς τους διάσημους φανς της Bethesda από το πρώτο κιόλας λεπτό του πρώτου επεισοδίου, που φέρνει πολύ κοντά μας το σενάριο του video game Fallout 4. Χωρίς πολλά-πολλά, βλέπουμε τον κόσμο να φλέγεται από τις πυρηνικές που πέφτουν χωρίς προειδοποίηση και κάνουν όλο τον κόσμο στάχτη. Η Ella Purnell είναι μία εξαιρετική Vault-dweller oνόματι Lucy, που έζησε όλη της την ζωή σε υπόγεια καταφύγια-κοινωνίες, με στόχο να κρατήσουν ζωντανό το…μέλλον της Αμερικής.

 

 

Χωρίς να κάνουμε πολλά spoilers, η Lucy θα βγει έξω από την ασφάλεια και την άγνοια του κρησφύγετού της, με στόχο να βρει τον πατέρα της (κάτι που υπήρχε στο σενάριο του παιχνιδιού Fallout 3) και να γνωρίσει το αληθινό πρόσωπο της Γης. Δηλαδή ομάδες από κακοποιούς, συμμορίες, κανίβαλους, μεταλλαγμένα ζώα που βλέπουν ανθρώπους ως θηράματα και γκουλς, δηλαδή ανθρώπους που εκτέθηκαν σε υψηλή ραδιενέργεια και τ σώματά τους είναι σχεδόν νεκροζωντανά. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Cooper τον οποίο υποδύεται ο αγαπημένος Walton Coggins και που αναλαμβάνει χρέη κυνηγού επικυρηγμένων. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να τα δεις στην οθόνη σου.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι πως η σειρά Fallout μεταδίδει ακριβώς το πνεύμα που θα έβλεπε κάποιος αύριο αν θα έπαιζε το παιχνίδι – το οποίο παρεμπιπτόντως για τους gamers, σκοπεύει να βγει σε αναβαθμισμένη έκδοση στα 60fps. Έχει ακριβώς όλη εκείνη την περιπέτεια και την ατμόσφαιρα που περιμένει κανείς να δει στο Fallout, χωρίς ωστόσο να τα πετάει όλα στο προσκήνιο χωρίς σχέδιο. Οι επιζώντες εμφανίζονται ακριβώς όσο κακομοίρηδες περιμένει κανείς να είναι, τα μεταλλαγμένα ζώα κάνουν την εμφάνισή τους από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ η μεγάλη πρώτη αποκάλυψη είναι το Brotherhood of Steel, οι φουτουριστικοί ιππότες με τις επιβλητικές πανοπλίες και τα ιπτάμενα ελικόπτερα, όπως ακριβώς τα βλέπουμε στο παιχνίδι.

 

 

Το Fallout έχει κρατήσει την gaming ταυτότητα που απαιτούταν να έχει και δείχνει πολύ παραπάνω από μια καλή προσπάθεια. Είναι μία post-apocalyptic ιστορία που σε βάζει στα χνάρια των ταινιών Mad Max και σε κρατάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των επεισοδίων. Και το κάνει ώστε να γίνει αντιληπτή η μεγάλη ρήση του παιχνιδιού War never changes.

Το Fallout προβάλλεται στο Amazon Prime.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved