Πού σύχναζαν για ποτό οι μεγάλοι θρύλοι της λογοτεχνίας

Πoιο ήταν το στέκι του Hemingway στο Παρίσι;

Έχεις δει την ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι»; Αν όχι, σου λέμε ότι πρέπει να τη δεις και ακόμη σου λέμε ότι πραγματεύεται ταξίδια στο χρόνο. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας  που είναι συγγραφέας ανακαλύπτει μία μυστική «πόρτα» για να βρίσκει τους αγαπημένους τους συγγραφείς και να μιλά μαζί τους για όλα εκείνα που έχουν διαβάσει. Αυτή είναι η ιδανική εισαγωγή για να μάθουμε που σύχναζαν οι θρύλοι του Παρισιού το 1920, εκείνη την εποχή ήταν σαν υπήρχε λίγη περισσότερη μαγεία στη γη.

John Steinbeck: Ο άνθρωπος που ψυχογράφησε την φτωχή πλευρά της Αμερικής

Ως το σπίτι της «Χαμένης Γενιάς» το Παρίσι της δεκαετίας του 1920 ήταν γεμάτο με τους καλύτερους συγγραφείς που είχε να προσφέρει ο κόσμος. Στα απομνημονεύματά του, A Moveable Feast, ο Hemingway χαρτογραφεί το Παρίσι μέσα από μια σειρά από ανέκδοτα και ενώ οι συγγραφείς ανησυχούσαν για τα χρήματα, διάβαζαν ο ένας τα προσχέδια του άλλου και έπιναν φτηνό κρασί σε μια τοποθεσία που ένιωθαν ότι είναι το μέρος τους. Τα καφέ και τα μπαρ άνοιγαν τις πόρτες τους για να αφήσουν τους συγγραφείς να περνούν ώρες και ώρες πάνω από ένα ουίσκι, γράφοντας στα σημειωματάριά τους. «Ανακαλύψαμε» μερικά από εκείνα τα μέρη που, αν βρεθείς στην πόλη του Φωτός αξίζει να επισκεφθείς.

Rosebud

Πού: 11 Rue Delambre, 75014 Παρίσι

Ένα μπαρ όπου ζει στο πνεύμα της εποχής της τζαζ του Παρισιού της δεκαετίας του 1930, το Rosebud ήταν το καταφύγιο της Simone de Beauvoir και του Jean-Paul Sartre. Μικρό και ήσυχο, ιδανικό για βράδια με ερωτισμό ή που τα περνάς διαβάζοντας ή γράφοντας, το Rosebud είναι το τέλειο ρομαντικό μπαρ. Με ένα μενού γεμάτο κλασικά κοκτέιλ και ουίσκι, είναι ένα μέρος για να ξεφύγεις από τον κόσμο και να μπεις σε έναν άλλον κόσμο.

 

 

Auberge de Venise / Dingo Bar

Πού: 10 Rue Delambre, 75014 Παρίσι

Πρόκειται για ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο είναι ακριβώς απέναντι από το Rosebud. Ενώ είναι τώρα ένα ιταλικό εστιατόριο, καμία ανακαίνιση δεν μπορεί να αλλάξει την ενέργειά του. «Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Scott Fitzgerald, συνέβη ένα πολύ περίεργο πράγμα», λέει ο Hemingway. «Είχε μπει στο Dingto Bar στη Rue Delambre, όπου καθόμουν με μερικούς εντελώς άχρηστους χαρακτήρες…» Αφηγείται ένας θρύλος της Λογοτεχνίας για έναν άλλον θρύλο τον F. Scott Fitzgerald, συγγραφέα του The Great Gatsby, μεταξύ άλλων Αμερικανών κλασικών.

James Joyce: Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει τον Οδυσσέα έναν καθημερινό άνθρωπο

La Closerie des Lilas

Πού: 171 Bd du Montparnasse, 75006 Παρίσι

Καθ' όλη τη διάρκεια των χρόνων δόξας των συγγραφέων στο Παρίσι το La Closerie des Lilas ήταν ένα σπίτι για εκείνη τη γενιά καθώς έγιναν φίλοι με τους σερβιτόρους και μεταξύ τους. Ονόματα όπως Ezra Pound, James Joyce, Ford Madox Ford, Wyndham Lewis, Gertrude Stein και άλλοι, περιπλανήθηκαν μέσα και έξω από τις πόρτες πίνοντας ένα καλό l'eau ή ένα κονιάκ. 

Les Deux Magots

Πού: 6 Saint-Germain des Prés, 75006 Παρίσι

Σήμερα, το Les Deux Magots είναι ένα σημαντικό τουριστικό hotspot. Στη λεωφόρο Saint-Germain, το Les Deux Magots βρίσκεται δίπλα στο Cafe De Flore ως δύο βασικά μέρη. Χρονολογώντας ακόμη και πέρα από τη Χαμένη Γενιά του 1920, Γάλλοι κλασικοί δάσκαλοι όπως ο Arthur Rimbaud και ο Paul Verlaine θα είχαν βρεθεί εκεί. Αναφέρεται σε αμέτρητα λογοτεχνικά έργα, το καφέ είναι ένα ιδανικό μέρος για καλλιτεχνικούς τύπους που επισκέπτονται την πόλη. Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος για να δημιουργήσετε το Les Deux Magots και το Cafe De Flore είναι για εσένα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved