Είναι ο Άγιος Βαλεντίνος metal;


Τραγούδια αγάπης από metal Gods που έρχονται στο Release Athens μαζί με έναν punk ύμνο απόρριψης και έρωτα. Μας έφτιαξαν την playlist και ευελπιστούμε η μέρα σήμερα να κυλήσει ηλεκτρικά.

Ήταν κλισέ, δεν είναι πια. Αυτό, πως οι μπάντες και οι καλλιτέχνες της «σκληρής» μουσικής δεν πολυασχολούνται με έρωτες, αγάπες και λουλούδια. Η αλήθεια είναι πως πάντα, εδώ και δεκαετίες, το έκαναν. Είτε με ξεκάθαρα τραγούδια σεξουαλικής «έντασης», είτε με συναισθηματικές εξομολογήσεις που λυγίζουν… μέταλλα.

Με αφορμή τη νέα metal «επίθεση» που εξαπέλυσε το Release Athens και αυτό το καλοκαίρι, βρήκαμε τέσσερις τέτοιες στιγμές συν έναν «αιώνιο» loser-ύμνο της punk-rock σκηνής που θα είναι σίγουρα ένα από τα highlights του φετινού μας καλοκαιριού!

 

Judas Priest - Prisoner of Your Eyes

Μέσα από το τεράστιο "Screaming for Vengeance", οι Metal Gods δε δίστασαν στις αρχές των 80s να δείξουν μια πιο συναισθηματική πλευρά με ένα τραγούδι χαμένου έρωτα.

«Trapped in time, I cannot leave you, I'm just a prisoner of your eyes»

 

Bruce Dickinson - Tears of the Dragon

Πριν μας πείτε «ρε φίλε, τι τραγούδι αγάπης; Το έγραψε για να εξομολογηθεί πόσο σκληρή απόφαση ήταν η φυγή από τους Iron Maiden» σκέψου πόσο έρωτας υπήρχε που εννοείται ξαναγύρισε και μεγαλούργησε!

Πονούσε ο Bruce: «My emotions, Frozen in an icy lake, I couldn't feel them…»

 

Accept - Screaming For A Love-Bite

Οι Accept με το "Metal Heart" δικαιωματικά κερδίζουν μια θέση στο πάνθεον της heavy metal μουσικής. Εδώ απλά… δαγκώνουν!

 

Megadeth - Ecstacy

Λουλούδια, δώρα ή ένα... τραγούδι των Megadeth; O Dave Mustaine έχει δηλώσει πως αν θες να κάνεις το κορίτσι -ή το αγόρι- των ονείρων του να σε ερωτευθεί, του/της αφιερώνεις το "Ecstacy" από τον δίσκο του 1999 "Risk".

 

The Offspring - Self Esteem

«The more you suffer. The more it shows you really care. Right? Yeah»
Ο τύπος ξεκάθαρα ήταν… καληνυχτάκιας. Και… περίεργος. «Oh, I know I'm being used, That's okay, man, 'cause I like the abuse».
Μηδέν αυτοεκτίμηση, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε;

 

Ραντεβού για metal, ή και όχι, έρωτες, αυτό το καλοκαίρι, στην Πλατεία Νερού!  Όλες οι πληροφορίες που θες, στο http://www.releaseathens.gr

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved