Το «True Detective: Night Country» είναι ο λόγος που περιμέναμε με ανυπομονησία αυτόν τον χειμώνα

Λογικά όλο και κάπου το έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, πως έχουμε μια αδυναμία στο καλοκαίρι. Και ο χειμώνας όμως δεν πάει πίσω. Σπίτι, παρέα (αυτή είναι σταθερή αξία), ουίσκι, σειρά. γιατί το έχουμε συνδυάσει με μία ιεροτελεστία που δεν αλλάζουμε εύκολα και θέλει παρέα, μπάρμπεκιου και μπίρα - οκ, μπίρες – και πάλι, σειρά στην οθόνη. Ιδανικά αστυνομική ή μυστηρίου. Τον φετινό χειμώνα, μάλιστα, τον περιμέναμε με περισσότερη ανυπομονησία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και είχαμε έναν πολύ καλό λόγο γι’ αυτό.

«Time is a flat circle», λέει ο Matthew McConaughey ως Rustin Cohle στην πρώτη σεζόν του «True Detective». Και δες που δεν έχει καθόλου άδικο. Γιατί η νέα σεζόν της καλύτερης αστυνομικής σειράς μυστηρίου που έχουμε δει, είναι εδώ. Επιτέλους.

Μία σειρά, ένα σύστημα

Αν και μας αρέσει το 4-4-2, το «Τrue Detective» παίζει με το δικό του σύστημα, το 1-4-6-4. Μία σειρά -και τι σειρά-, τέσσερις σεζόν πλέον, έξι επεισόδια, τέσσερα χρόνια αναμονής. Το «True Detective: Night Country», λοιπόν, επέστρεψε με νέο κύκλο μετά το 2019 (λες κι έχουν περάσει δέκα χρόνια μάς φαίνεται) και τα μυαλά στο μπλέντερ λέμε. Ευχαριστούμε HBO που ανανέωσες την απόλυτη σειρά, ευχαριστούμε Novacinema που την έφερες στις οθόνες μας (και έκανες πιο κρύα τα βράδια μας).

night22

 

Γιατί περιμέναμε πώς και πώς το «True Detective: Night Country»

Ο λόγος δεν είναι καθόλου μυστήριος, σε αντίθεση με τις υποθέσεις που έχουμε δει να ξεδιπλώνονται στη σειρά. Το «True Detective» έκανε πρεμιέρα το 2014 και θεωρείται, μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφουμε τούτες τις γραμμές, μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Στο iMDb, δε, έχει βαθμολογία 8,9/10. Καμία έκπληξη εδώ, αν μας ρωτάς. Αν έχεις δει έστω μία σεζόν -μεταξύ μας, δύσκολο να έχεις δει μόνο μία- καταλαβαίνεις πολύ καλά το γιατί. Λίγο οι ηθοποιοί, λίγο το μυστήριο και η όλη ατμόσφαιρα, δεν θέλει πολύ. Φέτος, το «True Detective: Night Country» φτάνει σε άλλο level, με τη Jodie Foster, που στο σπίτι της υπάρχει βραβείο Oscar ενώ έχει «κουβαλήσει» και υποψηφιότητα ΕΜΜΥ, και την Kali Reis να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό.

Ποιους άλλους βλέπουμε στον τέταρτο κύκλο; Εμείς ξεκινάμε να λέμε, εσύ ξεκινάς να μετράς. Μοιρασμένα πράγματα. John Hawkes, Christopher Eccleston, Finn Bennett, Fiona Shaw, Isabella Star LaBlanc. Και όχι μόνο. Εμφάνιση Guest Star θα κάνουν και οι Anna Lambe, Aka Niviâna, June Thiele, Diane Benson, and Joel D. Montgrand. Παρέλαση γνωστών ονομάτων, παράπονο δεν έχουμε.

night24

 

Και επειδή μας ξέρεις, δεν μας αρέσει να αφήνουμε κάποιον στην απ’ έξω, ειδικά αν είναι πίσω από την αγαπημένη μας αστυνομική σειρά μυστηρίου, θα αναφέρουμε και τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. Σεναριογράφος, σκηνοθέτης και εκτελεστική παραγωγός είναι η Issa López, αλλά και η Jodie Foster, ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Mari Jo Winkler-Barry Jenkins, Adele Romanski και Mark Ceryak για το PASTEL, Chris Mundy, Alan Page Arriaga, Steve Golin, Richard Brown, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga, Nic Pizzolatto. Τέλος, στους παραγωγούς βλέπουμε τους Princess Daazhraii Johnson, Cathy Tagnak Rexford και Sam Breckman.

Με το «True Detective: Night Country» να ποντάρει σε γυναίκες πρωταγωνίστριες περιμένουμε ότι ο φετινός χειμώνας θα έχει τουλάχιστον περισσότερο ενδιαφέρον. Βοηθάει και η υπόθεση, βέβαια.

Μεταφερόμαστε στο χειμωνιάτικο Ίννις της Αλάσκα. Οκτώ άνδρες που είναι υπεύθυνοι για τον χειρισμό του ερευνητικού σταθμού Tsalal Arctic εξαφανίζονται. Ίχνη, ποια ίχνη; Δεν αφήνουν τίποτα πίσω τους. Μυστήρια υπόθεση, την οποία καλούνται να λύσουν οι ντετέκτιβ Liz Danvers (Jodie Foster) και Evangeline Navarro (Kali Reis), αντιμετωπίζοντας παράλληλα το σκοτάδι που έχουν μέσα τους και σκάβοντας τις στοιχειωμένες αλήθειες που έχουν θαφτεί κάτω από τον αιώνιο πάγο. Ένα κρύο ρεύμα αέρα το νιώσαμε, και μάλλον δεν φταίει ο βαρύς χειμώνας της Αλάσκα γι’ αυτό.

Πού συντονιζόμαστε, είπαμε;

Δεν είπαμε, αλλά θα τα πούμε όλα τώρα. Ο τέταρτος κύκλος της κορυφαίας αστυνομικής σειράς μυστηρίου της ΗΒΟ «True Detective: Night Country», που εμείς και κάτι εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο πίνουμε ουίσκι στο όνομά της, προβάλλεται στη Nova, αποκλειστικά στα Novacinema. Αλλιώς, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό. Το πρώτο επεισόδιο έπαιξε ήδη την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Novacinema4 και τα επόμενα πέντε θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 22:00, μόλις 48 ώρες αφού προβληθούν στην Αμερική.

 

nigh65

 

Τη σειρά θα τη βρεις και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ. Όχι μόνη της, καθώς έχει για παρέα περισσότερες από 4.000 ταινίες κι επεισόδια σειρών. Και για να μην το ξεχάσουμε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema είναι διαθέσιμο με τη δυνατότητα Catch up 7 ημερών. Έτσι, μπορείς να δεις όλο το πλούσιο περιεχόμενο της Nova, αφού επιλέξεις το πρόγραμμα ΕΟΝ ΤV ή το Συνδυαστικό Πρόγραμμα ΕΟΝ που σε καλύπτει.

Υπερβολικοί δεν είμαστε, αλλά ας πούμε ότι επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά που περιμέναμε ότι το «True Detective: Night Country» θα κάνει τα βράδια αυτού του χειμώνα πιο ενδιαφέροντα. To be continued…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved