associated press Από τοξικούς παρουσιαστές, έχουμε τον Jimmy Fallon

Μπορεί να σου φέρονται λες και είσαι «σκουπίδι» αλλά τουλάχιστον θα έχεις ένα «δωμάτιο δακρύων» για να ξεσπάς.

«Είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα. Συγγνώμη αν έφερα σε δύσκολη θέση εσάς, τους φίλους ή την οικογένειά σας. Νιώθω τόσο άσχημα που δεν μπορώ καν να σας το εκφράσω. Επιθυμώ αυτή η εκπομπή να είναι διασκεδαστική, θα πρέπει να έχει ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, να έχει χιούμορ, να είναι το καλύτερο τοκ σόου με τους καλύτερους ανθρώπους. Απλά ήθελα να πω… μου λείπετε».

Τα λόγια ανήκουν στον Jimmy Fallon και είναι τα λόγια που ξεστόμισε στους υπαλλήλους του «The Tonight Show», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Variety.

 

 

Φυσικά όλο αυτό το ξέσπασμα ηθικής, αυτή η μεταμέλεια, δε θα είχε συμβεί ποτέ αν δεν είχε έρθει στην επιφάνεια το δημοσίευμα του Rolling Stone. Εκεί με απλά λόγια αποκαλύφθηκε η «τοξική συμπεριφορά» του Jimmy Fallon στους υπαλλήλους της εκπομπής. Πέσαμε από τα σύννεφα; Όχι. Είναι ο πρώτος star που βαφτίζει «παραξενιά» τον «κομπλεξισμό» του; Όχι.

Η κοινωνία έχει σταματήσει να γοητεύεται από την «αστερόσκονη» των τηλεαστέρων. Δεν πιστεύει σε παραμύθια και έχει απομυθοποιήσει αυτές τις καταστάσεις. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει η γιγάντωση των social media, οι καριέρες του 24ώρου και το γεγονός πως βλέπει παντού γύρω του τον εαυτό του. Οθόνες, οθόνες παντού.

Για τον Jimmy Fallon δεν υπάρχει βαρετή ώρα

Αλλά ας επιστρέψουμε στον αγαπητό (όχι για όλους) Jimmy. Πρώην μέλη του προσωπικού του «The Tonight Show» μίλησαν στο Rolling Stone για την εμπειρία τους στα παρασκήνια του μεταμεσονύκτιου προγράμματος του NBC και δεν έχουν πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Η πλειοψηφία αναφέρει ότι η ψυχική τους υγεία επιδεινώθηκε και ισχυρίστηκαν πως ο κεντρικός παρουσιαστής ξέφευγε από τα όριά του όταν βρισκόταν υπό πίεση. Εννέα διαφορετικοί showrunner διαχειρίστηκαν το «The Tonight Show» από το 2014 που ανέλαβε ο Fallon και κανείς δεν άντεξε για πολύ. Περίεργο. «Κανείς δεν είπε όχι στον Jimmy. Όλοι κινούνταν σαν να κουβαλούσαν αυγά, ειδικά οι showrunners», αποκαλύπτει πρώην υπάλληλος στο περιοδικό Rolling Stone. «Ποτέ δεν ήξερες ποιον Jimmy θα συναντούσες και πότε θα ξεσπούσε. Κοιτάξτε πόσοι showrunners έφυγαν τόσο γρήγορα. Ξέρουμε ότι δεν άντεξαν για πολύ».

 

 

Οι δικαιολογίες που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος γι’ αυτή τη συμπεριφορά είναι αρκετές. Ωστόσο καμία δεν καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Αν δεν αντέχεις την πίεση, κάτσε σπίτι σου. Το να «σκουπιδιάζεις» τον οποιοδήποτε υπάλληλο που σε ανέχεται για να επιβιώσει, δε σε κάνει επαγγελματία, ούτε κάποιον star με τα «κολλήματά του». Είσαι απλώς ένας ταλαντούχος κωλοπαιδαράς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, η εκπομπή φέρεται να είχε ένα «δωμάτιο κλάματος» στο πλατό, όπου οι εργαζόμενοι μπορούσαν να αποσυμπιεστούν λόγω του εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος. Οκ μπορεί να σε ξεφτιλίζουν, μπορεί να σε διαλύουν αλλά τουλάχιστον θα έχεις τον χώρο σου ώστε να κλάψεις με την ησυχία σου.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC όπου προβάλλεται η εκπομπή, νίπτει τας χείρας του: «Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για την εκπομπή και η παροχή ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου υπάρχει σεβασμός, είναι προτεραιότητά μας. Όπως σε κάθε δουλειά, έτσι και στη δική μας έχουμε υπαλλήλους που εγείρουν ζητήματα ηθικής τα οποία ερευνήθηκαν και όπου χρειάστηκε, λάβαμε τα μέτρα μας. Όπως πάντα, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που εργάζονται κοντά μας, έχουν βιώσει ή γίνει μάρτυρες μιας ανάρμοστης συμπεριφοράς, να μιλήσουν ώστε να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε αναλόγως».

Με λίγα λόγια, περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μπορεί και όχι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved