Ο Έντι των Iron Maiden θα έχει το δικό του κόμικς τώρα πια

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο ουίσκι κι οι δίσκοι για να το συνοδέψεις.

Εντάξει, το παραδεχόμαστε μπορεί οι Iron Maiden να είναι η αγαπημένη μας μέταλ μπάντα αλλά στον τομέα κόμικς δεν είναι πρωτοπόροι. Μπορεί να βγάζουν αυτό το καλοκαίρι το κόμικς τους αλλά τους είχαν προλάβει πολλά χρόνια πριν οι KISS την εποχή της ακμή τους, στο μακρινό 1977.

kiss comic boom

Σίγουρα όμως είναι η μέταλ μπάντα που έβαλε το κομίστικο στοιχείο τον πλέον δυνατό τρόπο στη σκληρή μουσική. Γιατί ΟΚ κι άλλοι είχαν μασκότ αλλά τέτοια ταύτιση όσοι φάγανε οι οπαδοί με τον Έντι, δεν την έφαγε κανείς άλλος με καμία άλλη μασκότ συγκροτήματος!

Απλά για να βγάλουμε και λίγο την πίκρα μας, το κόμικς των Iron Maiden αν είχε βγει άλλες εποχές, τότε που ήταν ακόμη ακμαίοι, θα τρέχαμε σα μουρλοί να το αγοράσουμε. Τώρα όμως, επειδή το έχουν παρακάνει λίγο με την εμπορευματοποίηση, είναι πιθανό να το αποφύγουμε…

Διότι επί της ουσίας πρόκειται για πέντε τεύχη κόμικς που θα βασίζονται στο «Iron Maiden: Legacy of the Beast», το role playing game που έχουν βγάλει για κινητά. Το οποίο, ναι, έχουμε παίξει και να μας συμπαθεί ο Στιβ Χάρις αλλά δε λέει και πολλά.

lineup19801

Βέβαια, όσο γράφουμε αυτές τις γραμμές, και μας τρώει λίγο η πίκρα, η αλήθεια είναι ότι, τελικά, φανταζόμαστε τον εαυτό μας με μια μπύρα στο χέρι, αραχτούς στο δωμάτιο, έχοντας το «Rhyme of the Ancient Mariner» να παίζει στα ηχεία, να ξεφυλλίζουμε το κόμικς. Μιας και κακά τα ψέματα αυτή η μπάντα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μπάντα στην καρδιά μας: θρησκεία κανονική είναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved