Κάπως έτσι είχε φανταστεί ο Λένον το εξώφυλλο του «Sgt. Pepper»

Και το αρχικό του σκίτσο βγαίνει σε δημοπρασία.

Στην περίπτωση που δεν σκαμπάζεις και πολλά από Beatles, το εξώφυλλο του όγδοου δίσκου της μπάντας, «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», θεωρείται μέχρι και σήμερα τουλάχιστον θρυλικό. Σχεδιάστηκε από τους Σερ Πήτερ Μπλέικ & Τζανν Χάουορτ και δισκογραφικά, θεωρείται ένα από τα πιο ώριμα και εξαιρετικά ηχογραφημένα άλμπουμ των «Σκαθαριών».

SgtPepper

Οι Beatles είχαν καταλήξει από την αρχή πως το εξώφυλλο του δίσκου πρέπει να δείχνει πολύχρωμο και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα. Ο Λένον μάλιστα ήταν τόσο αγχωμένος, που ξεκίνησε να σκιτσάρει ο ίδιος σε ένα πρόχειρο χαρτί, το πώς θα ήθελε να δείχνει το εξώφυλλο. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανέλαβε τις ζωγραφιές και κάπως έτσι ο δίσκος έμεινε στην ιστορία. Αλλά ας μείνουμε στο σκίτσο. Βρέθηκε πρόσφατα στο σπίτι του Λένον στο Σάρεϊ από τους τωρινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποφάσισαν να το θέσουν σε δημοπρασία.

john lennon peppers sketch

Η αρχική του τιμή θα είναι στα 10.000 δολάρια και αναμένεται να φτάσει μέχρι και στα 60.000. Σίγουρα είναι πολλά, αλλά εξίσου πολλοί είναι και οι φανατικοί των Beatles ανά τον κόσμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved