10 πράγματα που μας δίδαξε το Trainspotting για τη ζωή

Ο Ντάνι Μπόιλ έχει σήμερα γενέθλια και εμείς θυμηθήκαμε την ταινία που κόλλησε τα μυαλά μας.

Τα ερεθίσματα που θα σου δώσει σήμερα το Trainspotting είναι τελείως διαφορετικά από εκείνα που έλαβες σαν πιτσιρικάς. Όχι μόνο ήσουν σε θέση να εκτιμήσεις το συγγραφικό έργο του Irving Whelsh, αλλά παράλληλα οι εμπειρίες σου από την ζωή θα ήταν απειροελάχιστες για να μπορέσεις να αντιληφθείς τα μηνύματα της ταινίας που κατάφερε να περάσει μοναδικά ο Ντάνι Μπόιλ.

Ο σκηνοθέτης που γίνεται σήμερα 61 χρονών,  έδειξε πως το Trainspotting δεν είναι μια ταινία με τελειωμένους, ναρκωτικά και αλκοόλ. Είναι μια black humor στα όρια του δράματος ταινία, η οποία διδάσκει αλήθειες. Εμείς κρατήσαμε τις 10 μεγαλύτερες οι οποίες παραμένουν σήμερα επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Τα παρακάτω βίντεο, θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς. Ντάνι Μπόιλ, ευτυχισμένα 61 ρε φίλε.

1. Αρχικά, δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να αναγνωρίζεις τι είσαι. Είτε μένεις στη Σκωτία είτε κάπου αλλού.

 

2. Όσον αφορά τα εργασιακά σου: όταν έχεις άγχος για συνέντευξη σε δουλειά, μην καταφεύγεις σε ουσίες για να χαλαρώσεις. Προτίμησε χυμό πορτοκάλι. Αλλιώς θα έχεις την τύχη του Spuds.

 
 
3. Δεν έχει σημασία που δεν βρίσκεσαι πλέον στο Λύκειο. Σε έναν καβγά να περιμένεις πάντα ένα ύπουλο χτύπημα. Και στη ζωή ενίοτε.

 
 
4. Στο φλερτ, η καλύτερη προσέγγιση είναι τα κότσια όχι οι αποτυχημένες ατάκες και τα κεράσματα. Θα σε φτάσουν πιο μακριά από τους υπόλοιπους.

 
 
5. Όταν κοιμάσαι σπίτι της -και εκείνη μένει ακόμη με τους γονείς της- επιβάλλεται να είσαι κόσμιος. Ειδικά με τα πράγματά τους.

 
6. Πολλές φορές, το να μην έχεις κανένα απολύτως σχέδιο για την ζωή σου, ίσως να είναι και η καλύτερη στρατηγική. Τουλάχιστον, νιώθεις ελεύθερος.

 
 
7. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να αηδιάσεις με την βρόμικη τουαλέτα στο τελευταίο, καταχωνιασμένο και ξεχασμένο από τον Θεό μπαρ, να θυμηθείς αυτό το βίντεο: υπάρχουν πάντα χειρότερα.

 
 
8. Mεγαλύτερο φάουλ από το να κλέψεις, είναι να κλέψεις από τον λάθος άνθρωπο. Μην είσαι μαλάκας.

 

9.
Δεν υπάρχει πιο ζόρικος εχθρός από τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

10.
Τέλος θυμίσου αυτό: δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γεννημένοι για να γίνουν γονείς. Οπότε αν ξέρεις από τώρα πως δεν κατέχεις το άθλημα, καλά θα κάνεις να κάτσεις στ' αβγά σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved