O Tarantino σου προτείνει 10 ταινίες για να δεις το Σαββατοκύριακο

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον Κουεντίν, τότε ποιον;

Πιθανόν να ξέρεις ότι ο Κουεντίν Ταραντίνο είναι ένας από τους φανατικούς ταινιοφάγους που υπάρχουν εκεί έξω και πριν γίνει σκηνοθέτης δούλευε σε βίντεο κλαμπ βλέποντας κυριολεκτικά τα πάντα. Ακόμα όμως και να μην το γνώριζες, μόνο και μόνο οι επιρροές από πολλά διαφορετικά και πολλές φορές καλτ κινηματογραφικά είδη, αποτελούν επαρκέστατη ένδειξη ότι ο άνθρωπος είναι ολοκληρωτικά δοσμένος στο σινεμά.

 

To indiewire έκανε τον κόπο να φτιάξει μια λίστα βασισμένο στις αγαπημένες επιλογές του σκηνοθέτη, τις οποίες ο ίδιος δημοσιοποιεί κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς. Μπορείς να δοκιμάσεις μερικές από αυτές, το Σαββατοκύριακό πουυ έρχεται. Και μην φοβάσαι, ο Ταραντίνο αγαπά το ίδιο σινεμά που (μάλλον) αγαπάς και εσύ.

Οι παρακάτω 10 ταινίες το επιβεβαιώνουν.

 

1. Σε ακολουθεί (2014)

Διαμαντάκι που ξεπήδησε από το Sundance και αγαπήθηκε αρκετά στη χώρα μας. Για το θρίλερ του Ρόμπερτ Μίτσελ ο  Ταραντίνο είχε δηλώσει πως διέθετε την καλύτερη πλοκή σε ταινία τρόμου τα τελευταία πολλά χρόνια.

Κατάλληλο για ΣΚ: 5/5

 
 

2. Θα χυθεί αίμα (2007)

Αριστούργημα του Anderson, με το οποίο εκστασιάστηκε και ο Ταραντίνο χαρακτηρίζοντας το ως μία από τις καλύτερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας. Ως μία από τις καλύτερες γενικά θα προσθέταμε εμείς και πιθανόν η καλύτερη της φιλμογραφίας του Άντερσον.

Κατάλληλο για ΣΚ: 5/5

 
 

3. Τα σαγόνια του Καρχαρία (1975)

Το κλασικό φιλμ του Σπίλμπεργκ με το οποίο οι περισσότεροι μυηθήκαμε στα adventure thriller, είναι από τα αγαπημένα του Ταραντίνο και από αυτά που είχε λιώσει τις περισσότερες φορές όταν εργαζόταν στο βίντεο κλαμπ.

Κατάλληλο για ΣΚ: 3/5

 

4. Ο Ξενιστής (2006)

Θρίλερ από την Ασία, συγκεκριμένα από τη Νότια Κορέα οπότε καταλαβαίνεις: μετά την ταινία δύσκολα θα κοιμηθείς. Ένα τρομακτικό πλάσμα που αρπάζει την κόρη του ιδιοκτήτη μιας μικρής καντίνας. Λίγες ώρες μετά η μικρή τηλεφωνεί στον πατέρα της μέσα από τα σωθικά του τέρατος.

Κατάλληλο για ΣΚ: 3/5 και με φώτα αναμμένα

 

5. Ο άλλος μου εαυτός (2011)

Τζόντι Φόστερ πίσω από την κάμερα και Μελ Γκίμπσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Γλυκόπικρο δράμα όπου πρωταγωνιστούν τα υπαρξιακά του Μελ και φυσικά το καφέ λούτρινο κουκλάκι που κουβαλάει μαζί του.

Κατάλληλο για ΣΚ: 2/5

 

6. Enter the void (2010)

Φιλμ του Γκασπάρ Νοέ που μας είχε το  «Μη αναστρέψιμος» και πέταξε στα μούτρα μας λες και του είχαμε κάνει κάνα κακό το «Love». Το ψυδελικό δράμα του Αργεντίνου είχε βρεθεί στις αγαπημένες ταινίες του Ταραντίνο για το 2010. Προσωπικά θα το προσερνούσα, αλλά εγώ δεν έχω γυρίσει Django, οπότε το βουλώνω ευλαβικά.

Κατάλληλο για ΣΚ: 1/5

 

7. Hugo (2011)

Ο φόρος τιμής του Σκορτσέζε στο κλασικό αμερικάνικο σινεμά δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ταραντίνο. Μεταξύ μας, δες «Goodfellas».

Κατάλληλο για ΣΚ: 2/5 (εκτός αν κάνεις babysitting στα ανίψια σου)

 

8. Ποτέ μην λες ποτά (2013)

Ανεξάρτητη δραμεντί με την Ολίβια Ουάιλντ. Αν θες κάτι παραπάνω για να πειστείς, η ταινία φορά τον Λουκ και την Κέιτ που εργάζονται σε μια μικρή ζυθοποιία στο Σικάγο. Μοιράζονται τη βραδινή βάρδια και αμοιβαία καψούρα, αλλά βρίσκονται ήδη σε σχέση με άλλους.

Κατάλληλο για ΣΚ: 4/5

 
 

9. Κάποτε στη Δύση (1968)

Κλασικό, διαχρονικό και όσο spaghetti πρέπει. Έτσι θέλει ο Ταραντίνο τα Γουέστερν του (το έχει βαθμολογήσει ως το 5ο καλύτερο Γουέστερν στη δική του λιστα), έτσι το θέλουμε και εμείς. Στην υγειά, του Σέρτζιο Λεόνε.

Κατάλληλο για ΣΚ: 4/5

 
 

10. Ξέφρενες Νύχτες (1997)

Δεύτερος Άντερσον στην λίστα, εξίσου δυνατός με τον προηγούμενο. Ντίσκο, ναρκωτικά και αμερικάνικη βιομηχανία του πορνό. Γιατί να πεις όχι;

Κατάλληλο για ΣΚ: 5/5



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved