Μην κλαις για το τέλος του Game of Thrones, έρχεται spin-off

To ΗΒΟ έχει προνοήσει για εμάς, πριν από εμάς.

Δύο σεζόν έχει ακόμη το Game of Thrones και μετά «γεια σας». Τέλος. Πάπαλα. Τέρμα οι μονομαχίες, οι Οίκοι, οι δολοφονίες, οι δράκοι κλπ. Θα πρέπει να την παλέψουμε ψάχνοντας κάποια άλλη medieval fantasy τηλεοπτική σειρά για να καλύψει το κενό. Και εύκολο δεν το λες καθότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτε το αξιόλογο από στο εν λόγω genre. Τίποτα τόσο καλό.

via GIPHY

Φαίνεται ωστόσο να υπάρχει μία μικρή ελπίδα στον ορίζοντα.  Σύμφωνα με τον επικεφαλή του προγράμματος του HBO, Casey Bloys, το κανάλι σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει την παραγωγή ενός spin off για να καλύψει τα απαιτητική γούστα των τηλεθεατών. «Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο, ούτε είμαστε στη φάση που λέμε ‘‘ας το κάνουμε’’. Απλά εξετάζουμε τις επιλογές μας» δήλωσε. «Ο κόσμος του Martin είναι ένας πλούσιος κόσμος που θα ήμασταν χαζοί να μην τον εκμεταλλευτούμε» ολοκλήρωσε.  Ποιο είναι όμως το spin-off για το οποίο μιλάμε;

Πρόκειται για το προοίμιο της σειράς, με τίτλο ''Tales Dunk and Egg'' (κυκλοφορεί ως «Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων» (εκδ. Μεταίχμιο) στα ελληνικά), το οποίο μας μεταφέρει 90 χρόνια πριν από τα γεγονότα που παρακολουθούμε στη σειρά. Σχετικά με το στόρι ας μείνουμε στα βασικά για να αποφύγουμε το όποιο spoiler: ένας περιπλανώμενος ιππότης και ο ακόλουθός του τριγυρίζουν στη μεσαιωνική γη του Westeros.

22380845 FotorCreatedrrm.limghandler

Το κείμενο μοιάζει με μικρογραφία του γνωστού έπους του Martin, με όλα τα «μαγικά» του στοιχεία να είναι εκεί, δηλαδή βία-δολοπλοκία-χιούμορ-μυστικά-ρεαλισμός, και δίνει τη δυνατότητα για μια πιο βαθιά ματιά στον κόσμο του συγγραφέα. Σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται τηλεοπτική υπερεκμετάλλευση των βιβλίων του (exploitation στα αγγλικά), πόσο μάλλον τώρα που μπορεί να δούμε και αυτό το spin off, αλλά λίγο καλό exploitation δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

Άντε σε καλό να μας βγει. Θα το έχουμε ανάγκη σε λίγο καιρό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved