Το λαχανικό με γεύση μπέικον είναι απόδειξη ότι υπάρχει Θεός

Δεν σε χάλασε, χοληστερινούλα;

Τα παλικάρια από το Epic Meal Time το έλεγαν σε όλα τους τα επεισόδια: Το μπέικον δεν είναι ποτέ αρκετό.

Ας λένε οι vegans ό,τι θέλουν. Είναι λαχταριστό, τραγανό, πεντανόστιμο και είναι ο τέλειος σύντροφος για τα πρωινά αβγά, το burger και γενικά για ό,τι μπορεί να «παντρευτεί» με το μπέικον. 

Το πρόβλημα σε αυτό είναι οι θερμίδες του. Για να κάψεις μία φέτα μπέικον, πρέπει να κάνεις τζόκινγκ περίπου 2 χλμ. Πρόβλημα.

Να όμως που η φύση έχει προνοήσει μέχρι και γι' αυτό και δημιούργησε ένα φυτό που έχει την γεύση του μπέικον αλλά όχι τις θερμίδες του. Όχι δεν κάνουμε πλάκα.

baconseaweed

Τα φύκια dulse (ναι, φύκια) τα οποία μπορείς να τα βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, τυγχάνουν να είναι από τα πιο νόστιμα «λαχανικά» που έχει να προσφέρει η Μητέρα Θάλασσα. Στην αποξηραμένη τους μορφή, προσφέρουν 16% πρωτεΐνη, έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα (σ.σ.: κυρίως σίδηρο και ψευδάργυρο), με αποτέλεσμα να είναι μία τροφή που συμβάλλει στην μυϊκή αναδόμηση.

Το καλύτερο; Η γεύση τους είναι απολαυστικά κοντά σε εκείνη του μπέικον.

Πλέον, τα dulse καλλιεργούνται σε φάρμες, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα πρωτεϊνούχα φυτά στον πλανήτη. Δεν ξέρουμε αν θα αντικαταστήσει ποτέ το μπέικον, αλλά δώσε του μία ευκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα είναι καλά για την υγεία μας.

Και για τα γουρούνια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved