Για φαντάσου να μπορούσες να σχολιάσεις στο TAXISnet...

Τι ομορφιές θα έγραφες για τα τέλη κυκλοφορίας και τα λοιπά «κερατιάτικα»; 

Χριστούγεννα δεν σημαίνει μόνο δέντρο, άδεια, ξάπλες και μελομακάρονα. Δυστυχώς, σημαίνει και τέλη κυκλοφορίας. Και όπως φαίνεται από την τελευταία εγκύκλια του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Όταν ακόμα έτρεχε στις τσέπες μας το δανεικό χρήμα, η αλήθεια είναι πως δεν σκεφτόμασταν και τόσο το ποσό. Και όχι μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά για τα περισσότερα πράγματα που καλούμασταν να πληρώσουμε. Όμως μετά από τόσους φόρους, τόσες περικοπές, τόσες προκαταβολές σε φόρους επιτηδεύματος και τόσα ΕΝΦΙΑ, το λες και τραγικό να πρέπει να πληρώσεις τα κερατιάτικα σου. Ενδεικτικά, λέμε πως ένα μέσο αυτοκίνητο (σ.σ.: 1.400 κυβικά για παράδειγμα) που χρονολογείται από το 2009, πρέπει να πληρώσει 255 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Δεν το λες και λογικό.  Σου έρχεται να πας στο υπουργείο και να τα σπάσεις όλα.

Κάναμε λοιπόν την εξής τρομαχτική σκέψη: τι αλαλούμ θα γινόταν στο Internet, αν το TAXISnet και συγκεκριμένα η σελίδα με την εκτύπωση των τελών, είχε περιθώριο για σχόλια  χρηστών; Σαν forum ένα πράμα, που να μπορούν οι πολίτες να αφήνουν μηνύματα στο TAXIS ή και να πιάνουν κουβεντούλα μεταξύ τους.

Αφήσαμε την φαντασία μας να οργιάσει και καταλήξαμε κάπου εδώ.

taxisnetFIN2

Περαστικά σε όλους. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved