Alkis Konstantinidis | Reuters Αυτοί είναι οι 5 κρυφοί επικοινωνιολόγοι του Καμμένου

Τι τον συμβουλεύει ο Πούτιν, τι έμαθε από τον Σταλόνε και ποια η διδαχή που του έδωσε ο Πρέκας;

Πείτε ό,τι θέλετε ρε. Ο Πάνος ο Καμμένος είναι ο πιο hardcore υπουργός Εθνικής Άμυνας που είχαμε ποτέ. Κάποιοι τον κατηγορούν για γραφικότητες και υπερβολές αλλά ο Πάναρος περνάει ξεκάθαρα ένα και μοναδικό μήνυμα: αν θες να αποτελείς την κεφαλή της στρατιωτικής δύναμης μιας χώρας, πρέπει να μασάς σίδερο και να φτύνεις ατσάλι. Ξεκάθαρα.

Το τελευταίο του κατόρθωμα, τον θέλει σε φυλάκιο να παραβρίσκεται στην έπαρση της σημαίας, να κάνει δηλώσεις για τους ψευτοτσαμπουκάδες του Ερντογάν όσον αφορά τα Ίμια και να κοιμάται το βράδυ στο φυλάκιο μαζί με τους φαντάρους. Δεν ξέρουμε αν έφαγε «γκοτζίλα» αλλά ελπίζουμε για καλό των σκοπών να μην ροχάλιζε.

kammenos stoli synora 1

Φυσικά δεν είναι η μόνη φορά που η υπουργάρα δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα κόκκινα χαλιά πάνω σε παλέτες για την ναυμαχία της Σαλαμίνας, τις πουλάδες αλεξιπτωτιστών ραμμένες στην παραλλαγή, τις πόζες μπροστά σε μαχητικό αεροσκάφος ωσάν εναλλακτικός Tom Cruise; Αλήθεια, τι;

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν παίζει ούτε μία στο εκατομμύριο να τα έχει σκεφτεί όλα αυτά μόνος του. Δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι επικοινωνιολόγοι από πίσω, κάποιοι που του ανοίγουν τα μάτια για να κάνει όλες αυτές τις επικές εμφανίσεις. 

Τους υποψιαζόμασταν, κάναμε την έρευνά μας, πήραμε τα τηλέφωνα μας και μάθαμε με ποιους ξημεροβραδιάζεται ο υπουργός ζητώντας συμβουλές για το πώς θα σταθεί, πώς θα μιλήσει και το πώς θα ντυθεί. 

1. Βλάντιμιρ Πούτιν - Σύμβουλος εμφάνισης 

648c7e9a8988fe33c9675394dd48cc09

Πολύ πριν ο Καμμένος φορέσει στολή παραλλαγής, ο θείος Βλαντ είχε ήδη μάθει πώς να την κάνει δεύτερο πετσί του. Ήταν κάτι που το συνήθιζε στις πρώτες εμφανίσεις του ως Πρόεδρος, πριν καθιερώσει το κοστούμι. Και σε ένα σημείο, τον δικαιολογείς κιόλας. Μιλάμε για ένα τύπο που βρισκόταν στα ανώτερα κλιμάκια της KGB και γνώριζε, από την στρατιωτική του εκπαίδευση, πως η εικόνα που βγάζεις προς τα έξω είναι το παν. Τα λόγια του Πούτιν, είναι σαν ευαγγέλιο. Ο Μουφτούογλου δεν πρόκειται να τα κάνει πάνω του βλέποντας έναν κονιόρδο κουστουμάτο, αλλά έναν τύπο που δείχνει έτοιμος να αρπάξει το G3 και να ξεχυθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Φήμες θέλουν τον Πούτιν να είχε προτείνει την λεοντή του Ηρακλή ως αρχική στολή. Αλλά ΟΚ.

parmenion 5

 

2. Στίβεν Σιγκάλ - Σύμβουλος δημοσίων σχέσεων

1027547636

Τις άκουσες τις δηλώσεις του Πάνου για τα Ίμια; «Αν ο Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών». Μετάφραση: καθίστε καλά, γιατί άμα μου τη βαρέσει δεν θα ξαναπάρω μόνο τη Σμύρνη και την Ίμβρο με την Τένεδο για παρεΐτσα, αλλά θα σας φέρω πάλι μέχρι το Σαγγάριο και αυτή τη φορά θα σας πάρει ο διάολος τον πατέρα. Τσαμπουκαλίκι και αγριάδα, διδαγμένη από τον μετρ του είδους. Την πιο επικίνδυνη αλογοουρά των '90s. Τον άνθρωπο που έχει δείρει πιο πολύ κόσμο και από τον Τσακ Νόρις. Τον Στίβεν Σίγκαλ. Ο Στιβ, που πρόσφατα πήρε και την Ρωσική υπηκοότητα, τα εξήγησε απλά και ωραία στον μεγάλο.

-Με είδες ποτέ να χαμπαριάζω;
-Όχι
-Με είδες να κοτάω;
-Όχι
-Άρα; Ποιο είναι το σύνθημα;
-Πόνος
-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΡΕ.
-ΠΟΝΟΣ!

1
Μαζευτείτε μην τα πάρω στο κρανίο και φτάσω μέχρι την Ινδία. 

 

3. Κώστας Πρέκας - Σύμβουλος απόδοσης τιμών 

ImageHandler2

Όταν πρόκειται για εθνικές γιορτές και αναφορές σε ιστορικές στιγμές των Ελλήνων, ένας είναι ο άνθρωπός σου. Ο άντρας που κράτησε μόνος του το Ρούπελ. Που κυβέρνησε το «Παπανικολής» σαν να είναι Transformer. Που έχει τσακίσει περισσότερους ναζί απ' ότι ο Μπραντ Πιτ στο «Άδωξοι Μπάσταρδη». Φήμες λένε πως μια μέρα που έβρεχε, ακολούθησε στο τηλέφωνο ο παρακάτω διάλογος.

- Το Ρούπελ θα ΤΟ ΣΕΒΕΣΑΙ. Και την Σαλαμίνα. Και τον Μαραθώνα. Και την Θράκη. Και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Και θα στρώνεις και κόκκινα χαλιά όταν τα επισκέπτεσαι για να τα τιμάς!
- Ναι μα…
- ΜΑΜΟΥΝΙΑ!

 upl560bd63196a09

 

4. Σιλβέστερ Σταλόνε - Σύμβουλος πολεμικού υλικού

rambo 2

Θες να επιθεωρήσεις άρματα, αεροπλάνα και ελικόπτερα. Αλλά φοβάσαι πως επειδή δεν τα ζεις καθημερινά, μπορεί να δείχνεις σαν ψάρι έξω από το νερό. Ο Σταλόνε σε αυτά είναι μανούλα. Γερόλυκος από τους λίγους. Μιλάμε τώρα για άνθρωπο που έχει πηδήξει από ελικόπτερα, έχει διαλύσει Σοβιετικούς με τανκ και μπαζούκες και ξέρει να οδηγεί ό,τι υπάρχει. Κυρίως όμως, ήξερε πώς να σταθεί δίπλα σε όλα αυτά. Έδειχνε ρε παιδί μου Πρώτο Αίμα, φαντάρος γεννημένος για την κάψα της μάχης. Όταν λοιπόν ποζάρεις, πρέπει να δείχνεις γεμάτος αυτοπεποίθηση. Δεν έχει σημασία αν θυμίζεις φαντάρο ή όχι. Σημασία έχει να σε κοιτά π.χ. ο Ερντογάν και να λέει «κάτσε μην τα πάρει στο κρανίο αυτός και κάνει καμιά καμικάζι επίθεση με το F-16 και τρέχουμε και δεν φτάνουμε». Έτσι ρε. Σούζα θα κάθεστε.

- Σιλβέστερ, καλά είναι εδώ;
- ΜΕΣΑ, ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ!
- Τι δεν ακούω;; Μπουγιαμπέσα; Μία την τσάκιζα...
- ΜΕΣΑ ΛΕΩ, ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ!
- Και τι να κάνω τώρα; Να μείνω εδώ ή να μπω μέσα;
- ΡΕ ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ
- Καλά επειδή με γράφεις θ' αράξω εδώ.

4BD85D6CBF5F934F7D2FAA932592E6C6

 

5. Θεμιστοκλής του Νεοκλέους - Γενικός Σύμβουλος άλλου κόσμου

300 Rise Empire Stapleton

Μετά την απονομή του στεφανιού στα νερά της Σαλαμίνας, οι πληροφορίες μας λένε πως Πάνος και Θεμιστοκλής έχουν έρθει πολύ κοντά, καθώς αμφότεροι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση ο ένας για τον άλλο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι δύο τους μιλούν σχεδόν κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν, με τον υπουργό να συμβουλεύεται το πνεύμα του μεγάλου νικητή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Λέγεται μάλιστα πως ο Στρατηγός του πετάει συχνά διάφορους χρησμούς.

- Καλά τα πάω δηλαδή;
- Ντου από παντού.
- Δεν είμαι υπερβολικός έτσι;
- Νυν υπέρ πάντων ο αγών.
- Γιατί δεν γουστάρω να δείχνω μαλθακός, γι’ αυτό στα  λέω.
- Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας.
- Ε ε,  μην κλέβεις δεν είναι δικό σου αυτό.
- Βούλομαι.
- Άσχετο… ΠΑΟ-ΠΑΟΚ τι να το παίξω;
- Άρης να γουστάρεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved