Σε λίγο θα μας πεις κι ότι μπορείς να λύσεις ΑΥΤΟ το κουίζ της NASA

Μπορείς;

Το να γίνεις αστροναύτης για τη NASA δεν είναι σαν να βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου. Οι άνθρωποι περνούν ζόρια. Εκτός από την εκπαίδευση που περνούν ώστε να αντέχει το σώμα τους τις αλλαγές της βαρύτητας, καλούνται να ανταποκριθούν σε μία σειρά από τεστ και κουίζ (λίγο πιο δύσκολα από τα δικά μας) που σκοπό έχουν να τεστάρουν τη διαύγεια και την αντίληψη τους.

Σίγουρα θα ήθελαν να τα καταφέρουν όπως οι παρακάτω κύριοι:

 

 

Ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake, στο βιβλίο του Ask An Astronaut: My Guide to Life in Space, περιγράφει μία  σειρά από τέτοιες δοκιμασίες όπως και αρκετά κουίζ.

Ένα από αυτά είναι και το τεστ με τον ακόλουθο κύβο. Φαντάσου ότι τον αντικρίζεις. Ο κύβος μπορεί να «ρολάρει» αριστερά, δεξιά, μπροστά (προς το μέρος σου) και πίσω (μακριά σου). Επίσης στον πάτο του έχει και μία μαύρη κουκίδα.

can you solve this puzzle that astronauts take before heading into space

Τώρα προσπάθησε να φανταστείς τον κύβο να ρολάρει μπροστά, αριστερά, αριστερά, μπροστά, δεξιά, πίσω, δεξιά. Που πιστεύεις ότι βρίσκεται η κουκίδα; Πολύς κόσμος το μπερδεύει οπότε πρόσεχε. Για παίξε μπάλα 

 

 

 

Η σωστή απάντηση είναι στο κάτω μέρος, ακριβώς όπως ξεκίνησε πριν ρολάρει. Οπότε αν το βρήκες χωρίς πολύ κόπο, ίσως έχεις ελπίδες για τη NASA.

Προσοχή μόνο μην καταλήξεις έτσι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved