Φάλαινα μπουκάρει σε λιμανάκι κι είναι σκέτη μαγεία

Γεια και χαρά σου Μόμπυ Ντικ!

Το δέος που προκαλούν οι φάλαινες στον άνθρωπο έχει καταγραφεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο μεγαλειώδες μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ, το πασίγνωστο «Μόμπυ Ντικ». Από εκεί άντλησαν έμπνευση κι οι Mastodon και μας παρέδωσαν ένα από τα καλύτερα heavy metal άλμπουμ της εικοσαετίας, το «Leviathan», που με τη σειρά του προκαλεί δέος στους ακροατές ακόμα και σήμερα.

Είναι πολύ διαφορετικό όμως να διαβάζεις για την πρώτη επαφή με αυτούς τους γίγαντες της θάλασσας από το να τους βλέπεις φάτσα κάρτα να μπουκάρουν σε ένα μικρό λιμανάκι που έχεις αράξει το ιστιοφόρο σου.

targagadfg

Γιατί μπροστά σε αυτή τη βιβλική σκήνη βρέθηκαν οι περίοικοι μίας μικρής πολιτείας των Η.Π.Α που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο «Μόμπυ Ντικ» της γειτονιάς τους είπε να περάσει μια βολτούλα και να τους πει ένα «hi» έτσι για το καλό.

Μάλιστα το βιντέακι που ακολουθεί, από τις λίγες γνώσεις ωκεανογραφίας που διαθέτουμε, αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα νεαρό μέλος της οικογένειας των μεγάπτερων φαλαινών. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως προκαλεί μικρότερο δέος η εμφάνισή της –καθώς σχίζει τα νερά και κάνει τα ιστιοφόρα να μοιάζουν με καρυδότσουφλα.

Η λήψη προέρχεται από μια drone κάμερα –ναι, από αυτές που συχνά πυκνά πια μας χαρίζουν μαγευτικές σκηνές. Το πιο μαγικό πράγμα από όλα όμως είναι η έλλειψη αίσθησης κινδύνου που διαθέτει η κοπελίτσα στην προκυμαία. Που στέκεται αγέρωχη στην άκρη προσπαθώντας να χαϊδέψει τον Λεβιάθαν, λες και είναι κάποιο αδέσποτο γατί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved