Intime “Tourists go home”: Οργισμένος Εξαρχειώτης γίνεται viral και διχάζει -προφανώς- το διαδίκτυο

"Πρέπει να κοιμηθούμε, για να μπορέσουμε να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα και να δουλέψουμε 12 ώρες, έτσι ώστε εσείς να "ζήσετε το μύθο σας στην Ελλάδα". Δεν τον αδικούμε.

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Τα Εξάρχεια του 2024 δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα Εξάρχεια της δεκαετίας του ΄80 και του ‘90. Το gentrification έχει αλλάξει αρκετές γειτονιές της Αθήνας, με το Airbnb να κάνει τη δύσκολη τη ζωή των πολιτών της πρωτεύουσας. Ένα από τα θύματα του εξευγενισμού είναι και η περιοχή των Εξαρχείων. 

 

 

Τα Airbnb “φυτρώνουν” συνεχώς, το Μετρό έρχεται να δώσει ακόμη ένα boost εξευγενισμού στην περιοχή και να ικανοποιήσει τους τουρίστες. Όταν είσαι μακριά από τη γειτονιά σού φαντάζει υπέροχο, όταν το βιώνεις στην καθημερινότητά σου, ίσως να κατανοείς την πραγματική διάσταση του gentrification. Το “tourists go home” είναι το μότο που ακούγεται όλο και περισσότερο και ένας κάτοικος των Εξαρχείων αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. 

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων είναι ένα περίπλοκο ζήτημα

Προφανώς οργισμένος από την κατάσταση, τη φασαρία και το γεγονός πως δεν μπορεί να ξεκουραστεί, έγραψε ένα όχι και τόσο ήρεμο μήνυμα στους τουρίστες:

“Αγαπητοί τουρίστες,

Αυτή η γειτονιά είναι φρικτά εξευγενισμένη, προκειμένου να απολαύσετε φθηνές διακοπές. Παρόλο που υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εδώ σε αυτό το κτίριο.

Δεν είναι τα πάντα μια τουριστική ατραξιόν. Πρέπει να κοιμηθούμε για να μπορέσουμε να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα και να δουλέψουμε 12 ώρες, για να μπορέσετε να ζήσετε τον μύθο σας στην Ελλάδα. Σε παρακαλώ να το σεβαστείτε αυτό και να βγάλετε τον σκασμό.

Διαφορετικά, απλώς πηγαίνετε σπίτι σας”.

 

 

Προφανώς το μήνυμα έγινε viral και το ελληνικό διαδίκτυο διχάστηκε. Άλλοι τον αποθεώνουν, άλλοι τον δικάζουν γιατί στέκεται απέναντι στην ανάπτυξη. Εμείς θα πούμε μακριά από τη γειτονιά μας το gentrification, γιατί θέλουμε να ζήσουμε ως πολίτες στην πόλη μας. Εκτός κι αν έχουμε καμιά 10αριά σπίτια για εκμετάλλευση. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved