Όταν τα πίνεις με τους κολλητούς σου κάνεις καλό στην υγεία σου

Συγκεκριμένα γίνεσαι ακόμα πιο υγιής αν το κάνεις 2 φορές την εβδομάδα. Έρευνα το αποδεικνύει.

Όποιος άντρας έχει υποστηρίξει ότι δεν τρώει παντόφλα είναι βαθιά ψεύτης. Όπως, επίσης, ισχύει ότι είναι ψεύτης ότι δεν θέλει να δει τους κολλητούς του γιατί νιώθει ολοκληρωμένος με την καθημερινή του ρουτίνα. Θα το πούμε απλά και αν θες να πιστεύεις:

Ο άντρας εκείνος που καταπιέζεται και δεν βλέπει φίλο του συχνά, είναι άντρας δυστυχισμένος. Όλοι θέλουμε να τα λέμε με τους ανθρώπους εκείνους που μας καταλαβαίνουν λίγο καλύτερα από τη σχέση μας, εκείνους με τους οποίους θα πούμε κάτι διαφορετικό για το παρόν ή το μέλλον, ή ακόμα θα κάνουμε αναδρομή στις μέρες εκείνες που βγαίνατε και τα πίνατε παρέα.

Μια τέτοια εικόνα, πάντα σου κάνει καλό, και η παρακάτω έρευνα έρχεται να σε υποστηρίξει. Βασικά, όλους μας.

 

Ο επικεφαλής της έρευνας και ψυχολόγος Robin Dunbar από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναφέρει πως οι σχέσεις μεταξύ αντρών παίζουν βασικό ρόλο στην διατήρηση της ψυχικής μας υγείας, τόσο με το να περνάμε χρόνο μεταξύ μας όσο και με το να απολαμβάνουμε απλά ένα ποτάκι όλοι μαζί.

Γνωρίζαμε ήδη από άλλη έρευνα πως όσο πιο συχνά πάμε για μπίρες τόσο πιο ευτυχισμένοι γινόμαστε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν συγκεκριμένα πως οι άντρες που κρατούν σταθερή επαφή με τους κολλητούς τους (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) έστω και για μία μπίρα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να επανέλθουν από κατάθλιψη, η οποία προκαλείται από καταστάσεις όπως το στρες της δουλειάς ή οι λογαριασμοί στο σπίτι. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται, τα επίπεδα του στρες πέφτουν και αυτομάτως είσαι πιο ευτυχισμένος από όλους εκείνους τους δύσμοιρους που έκαναν το λάθος να αράξουν σπίτι και να φάνε κατσάδα. Επίσης, ο Dunbar βρήκε πως το ανοσοποιητικό τους είναι πιο δυνατό από των υπολοίπων.


Το πρόβλημα είναι πως σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόλις το 40% αυτών των αντρών μπορούν να βγουν για ένα ποτό μεσοβδόμαδα, λόγω των υποχρεώσεων που αντιμετωπίζουν. 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η έρευνα, η οποία πάνω από όλα θέλει το καλό σου, μπορείς να κάνεις το πιο απλό πράγμα στον κόσμο:

Πάρε τηλέφωνο τους κολλητούς και βγείτε να τα πιείτε. Απλά και όμορφα. 

 

Διαβάστε το αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Άντρα 2023 κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

INTERNATIONAL MENS DAY



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved