Akis_Petretzikis Γίνεται να απουσιάζουν ελληνικά γλυκά από το Top 50 του κόσμου;

Η λίστα του Taste Atlas, βέβαια, αδικεί την ελληνική ζαχαροπλαστική αλλά δε θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας.

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στο φαγητό, αβίαστα ζωγραφίζεται ένα χαμόγελο στα χείλη μας. Οι λίστες του Taste Atlas είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες. Μου αρέσει να τις παρακολουθώ, να μαθαίνω νέα πιάτα, νέες κουζίνες, νέες συνταγές. Αυτή τη φορά, το μενού έχει γλυκό.

Η ελληνική ζαχαροπλαστική δε θα μπορούσε να απουσιάζει αλλά πρέπει να κάνουμε παράπονα. Δε γίνεται να βρισκόμαστε τόσο χαμηλά στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες. 

 

 

Ποια είναι τα δύο γλυκά που βρίσκονται στη λίστα με τα κορυφαία 50 του κόσμου; Το γαλακτομπούρεκο βρίσκεται στη θέση 37 με το διεθνές μέσο να σχολιάζει: «Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά. Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα». Τρεις θέσεις πιο πάνω, βρίσκονται τα  μελομακάρονα. «Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ.

Αλήθεια, ποιος ψήφισε την μπουγάτσα ως το καλύτερο ελληνικό φαγητό;

Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά».

 

 

Οι Γάλλοι βρίσκονται στην κορυφή. Οι γαλλικές κρέπες κερδίζουν την 1η θέση πίσω τους στη 2η θέση είναι το βραζιλιάνικο μπομποκάδο, στην 3η θέση είναι το περουβιανό κέζο ελάδο, στην 4η θέση το τιραμισού και στην 5η θέση η κρεμ μπρουλέ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved