eurokinissi Ευπατρίδης του βολιώτικου τσιπουράδικου με μοναδικό σερί συλλήψεων λόγω μέθης

Ρέκτης της φιλοσοφίας του yolo, έχει καταφέρει να τρελάνει τα μηχανάκια μέτρησης αλκοόλ 6 φορές.

Όποιος έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά το Μονακό της Ελλάδας, γνωστότερο με την παλιά του ονομασία «Βόλος», δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει προσκυνήσει σε κάποιον από τους γνωστούς ναούς που ίδρυσαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της πόλης. Μιλάμε φυσικά για τα περίφημα τσιπουράδικα με τη μοναδική τους τελετουργία που υπακούει στο σύνθημα της «γύρας» με τα αλλεπάλληλα κύματα τσίπουρου (το με ή άνευ δεν είναι της ώρας να αναλυθεί) και μεζέ που έρχεται με την μορφή της γαστρονομικής έκπληξης κάθε, μα κάθε φορά. 

Το να ξεφύγει κάποιος δεν είναι τρομερά δύσκολο, αν και από ότι φαίνεται κάποιοι συμπολίτες μας είναι πιο ευάλωτοι από άλλους. Το θέμα τότε είναι τα κλειδιά του αυτοκινήτου να μείνουν στην τσέπη για να μην έχουμε πολύ πιο δυσάρεστες συνέπειες από ένα ακόμα hangover. Δυστυχώς ψιλά γράμματα για κάποιους και για έναν ειδικά κατά τα λοιπά συμπαθή κύριο από την όμορφη αυτή πόλη της Θεσσαλίας.

 

 

Ο 55χρονος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα σταμάτησε για τροχαίο έλεγχο οδηγώντας το μοτοποδήλατό του, απορίας άξιο το πως κατάφερε να το ισορροπήσει και να το οδηγήσει, μιας και ο έλεγχος του αλκοτέστ έδειξε 1,83 mg/lt με το όριο να είναι στο 0,25 mg/lt. Με μαθηματικά δημοτικού καταλαβαίνουμε ότι ο καβαλάρης με παπί και το γερό ποτήρι είχε περάσει αρκετές «γύρες» και έκανε πρωταθλητισμό.

Ο πρωταθλητισμός αποδείχτηκε άμεσα όταν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, τον έστειλαν στο αυτόφωρο. Το άνοιγμα του φακέλου του από τον δικαστή έδειξε ότι έχει 6 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί και σίγουρα θα έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να πει, αν τις θυμάται βέβαια.

Πέρα από την πλάκα ο μεσήλικας με το παπί που κυκλοφορεί τύφλα από το μεσημέρι, μπορεί να είναι ένας από τους πιο αρχετυπικούς ανθρωπότυπους της ελληνικής επαρχίας και ενσαρκώνει μια σειρά από παθογένειες μιας Ελλάδας που μας κληρονομήθηκε και αποτελεί βάρος στους ώμους των νεότερων γενιών που μεγάλωσαν σε περιβάλλον αέναης κρίσης. Ίσως αυτή η τραγελαφική υπόθεση να μας κάνει να δούμε περισσότερο την τραγική, παρά την αστεία πλευρά της. Σε μια χώρα με τη θλιβερή πρωτιά θανάτων σε τροχαία είναι επιτακτική ανάγκη.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved