Το αυθεντικό X-Wing του «Star Wars: A New Hope» κοστίζει πλέον όσο ο γαλαξίας

To original X-Wing Fighter από το Star Wars «New Hope» πωλείται σε αστρονομική τιμή, περισσότερα από τις προσδοκίες.

Το 1977 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για το σινεμά αλλά και για το sci-fi γενικότερα. Η επική ταινία του George Lucas, Star Wars Α New Hope έπαιζε στις αίθουσες και μία γιγαντιαία αυτοκρατορία μόλις είχε γεννηθεί.

Ποιος δεν θυμάται τις επικές αερομαχίες στο διάστημα; Το X Wing Fighter έχει μείνει στην ποπ κουλτούρα ως κάτι το τρομερά εμβληματικό για όλους τους φανς της σειράς ταινιών.

 

 
 

Μάθαμε πως χθες, μέσω της Prop Store Auction, το αυθεντικό X Wing Fighter που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία, θεωρείτο ότι θα μπορούσε να πουληθεί με ένα ποσό γύρω στα 500 χιλ.-1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά η ζήτησή του το στέλνει πάνω από τα 2.3 εκ. δολάρια. Με λίγα λόγια όλοι οι σοβαροί συλλέκτες εκεί έξω ακονίζουν τα νύχια και τα πορτοφόλια τους για να το αποκτήσουν.

 

 

Το μοντέλο είναι εξαιρετικά σπάνιο μιας και τα περισσότερα πρωτότυπα που φτιάχτηκαν για τα γυρίσματα καταστράφηκαν από τους πυροτεχνουργούς στην τελευταία μάχη με το Death Star.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μοναδικό που έχει μείνει γι’ αυτό και η τιμή του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το μοντέλο βγήκε προς δημοπρασία μετά τον θάνατο του εμπνευστή και κατασκευαστή του Colin Cantwell.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved