Εσύ ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες σου ή απλά θέλεις να αλλάξεις ηλεκτρική συσκευή;

Για κάποιον είναι σημαντικό το ψυγείο για κάποιον άλλο όμως πιο σημαντικό είναι αυτό που μπαίνει μέσα στο ψυγείο...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικής συσκευής κι εμείς φυσικά αναρωτιόμαστε γιατί γίνεται όλο αυτό το πανηγύρι. Εντάξει σίγουρα έχεις μία έκπτωση 30% αλλά και πάλι, είναι απλά ένα ψυγείο, ένα κλιματιστικό ή ένας καταψύκτης.

Εσύ όμως ξέρεις ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό; Όλοι τρέχουν αν δηλώσουν την απόσυρση της παλιάς τους συσκευής, εμείς όμως στεκόμαστε λιγάκι πιο σκεπτικοί απέναντι σε όλο αυτό το κύμα πολιτικού ελιγμού.

To Extreme Couponing στην εποχή των Fuel και Power Pass

Εγώ για παράδειγμα χρειάζομαι και ψυγείο (έχω ένα παλιό που όλο πιάνει πάγο) αλλά και κλιματιστικό. Σίγουρα το κλιματιστικό είναι πιο άμεση ανάγκη, αν όμως δεν έχεις παλιό να δώσεις τότε δεν μπορείς να πάρεις την επιδότηση. Οπότε το ξεχνάμε μιας και δεν μπορώ να μεταμφιέσω τον παλιό μου ανεμιστήρα σαν air condition και να το πιστέψουν.

 

 
 

Πάμε τώρα στο ψυγείο, μία ιστορία πονεμένη. Έχω όπως είπαμε ένα μικρούλι το οποίο βολεύει και μπορώ να κάνω και τραπεζάκι για τη ντοστιέρα, την καφετιέρα και τον βραστήρα. Αν πάρω μεγάλο θα μου χαλάσει όλη την διακόσμηση, από την άλλη δεν θέλω να πάρω πάλι ένα μικρό, θέλω κι εγώ να το παίξω κάποιος, πως έχω με τι να το γεμίσω βρε αδερφέ.

Ποια είναι όμως η ουσία εδώ; Ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες; Ναι ξέρω, θέλω κλιμαστικό, έλα όμως που δεν δικαιούμαι γιατί δεν έχω παλιότερο να ανακυκλώσω. Οπότε μένω με το ψυγείο γιατί καταψύκτης δεν μου χρειάζεται, ένα άτομο είμαι, τι να τον κάνω (Σάμπως και μπορώ να πάρω τόσο κρέας εκεί που έχουν φτάσει τα σούπερ μάρκετ;).

Κανένα έλεος για τους αναποφάσιστους αυτού του κόσμου...καταλήγουμε λοιπόν στο ψυγείο και μετά σκέφτομαι, αξίζει όντως όλη αυτή η ταλαιπωρία; Και για ποιο λόγο; Για ένα ακόμη καινούριο ψυγείο που δεν μου χρειάζεται ουσιαστικά γιατί δεν έχω με τι να το γεμίσω λόγω της ακρίβειας.

 

 
 

Από την άλλη το κράτος είναι, εκτός από πονηρό, και μονόφθαλμο, μιας και δεν βλέπει σε βάθος στις ανάγκες των πολιτών ή μάλλον κάνει πως δεν βλέπει γιατί δεν τον συμφέρει, γιατί θα αναγκαστεί να χάσει χρήμα.

Πείτε μου τώρα εσείς, ποιος δεν έχει ανάγκη το wifi; Μάλλον όλοι μας, δεν είδα όμως το κράτος να επιδοτεί δωρεάν internet σε κανέναν, γιατί; Μα γιατί το εμπάργκο των εταιριών καλά κρατεί και θα κρατάει για αιώνες. Το ίντερνετ θεωρείται πλέον βασική ανάγκη, όπως το ρεύμα και το φαγητό. Το κράτος όμως ακόμη δεν βλέπει τίποτα.

Το μόνο που ξέρει είναι να πετάει το καρότο κι εμείς να τρέχουμε να αγοράζουμε ψυγεία που δεν χρειαζόμαστε καν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved