Intime Έχουμε ανάγκη από περισσότερους αστυνομικούς όπως ο Παναγιώτης Κόσιφας

Ένας ήρωας με στολή της διπλανής πόρτας που έσωσε μία ζωή στην Κατερίνη.

Είναι από εκείνα τα επαγγέλματα που μαζί με του δημοσιογράφου και του πολιτικού έχουν ακούσει τα περισσότερα. Και μεταξύ μας, όχι άδικα. Η εξουσία έχει δώσει τις αφορμές στην κοινωνία ώστε να τα βάζει μαζί της. Αλλά χρειάζεται προσοχή ανάμεσα στο κενό από την κριτική μέχρι την απόλυτη ισοπέδωση. Κι αν ακόμη δεν συμφωνείς, τότε οφείλεις να παραδεχτείς πως υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Φωτεινές εξαιρέσεις που γίνονται φάρος παραδειγματισμού για όλους μας.

Μία τέτοια ιστορία εκτυλίχθηκε σε καφετέρια στην Κατερίνη στις 10 Μαΐου. Εκεί μία νεαρή κοπέλα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις της και ένας αστυνομικός της έσωσε τη ζωή. Συγκεκριμένα είχε βγει για καφέ με φίλους του όταν αντιλήφθηκε την αδιαθεσία της κοπέλας που καθόταν στο απέναντι τραπέζι. «Έβλεπα ότι η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά, κουνιόταν δεξιά και αριστερά. Όταν τελικά κατέρρευσε, σηκώθηκα γρήγορα από το τραπέζι, την έπιασα και διαπίστωσα ότι δεν είχε τις αισθήσεις της. Άμεσα άνοιξα χώρο, τον καθάρισα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξαπλώσει κάτω και εν συνεχεία είδα ότι η αεροφόρος οδός είχε φράξει. Δηλαδή δεν είχε αναπνοή. Άμεσα έκανα έκταση κεφαλής ώστε να της ανοίξω την αεροφόρο οδό και να μπορέσει να αναπνεύσει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κόσιφας.

Γυναίκα παράγγειλε πίτσα από αστυνομικό και τότε αυτός κατάλαβε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις το στιγμιότυπο.

 

 

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ αποκάλυψε πως το έχει διδαχθεί από τη σχολή Ναυαγοσωστικής. Όπως επίσης και από τους εκπαιδευτές της Αστυνομίας και την ομάδα ΔΙΑΣ. «Μας έχουν μάθει πώς να αντιδρούμε σε έκτακτες περιπτώσεις όπως τραυματισμούς ή περιστατικά ανθρώπων που πνίγονται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σώσει ζωές», τόνισε για να συμπληρώσει: «Λίγες ημέρες μετά είχα μια επικοινωνία με τον αδερφό της, ο οποίος με έψαξε για να με ευχαριστήσει. Μου είπε ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι απομένουν μερικές αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κάτι. Όμως σήμερα που μιλάμε, η κοπέλα είναι μια χαρά»

 

Ήρωας της διπλανής πόρτας

Ο Παναγιώτης είναι από εκείνους τους ήρωες της διπλανής πόρτας που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Μία κοινωνία που αδιαφορεί για τον διπλανό της και το μόνο που κάνει είναι να πέφτει από τα σύννεφα ή να θρηνεί όταν έχει συμβεί το κακό. Η περιπέτεια της κοπέλας είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πως από το σχολείο οφείλουμε να έχουμε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Μέχρι τότε, ας αφήσουμε για λίγο τις εμπάθειές μας, και ας πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Παναγιώτη. Με την ελπίδα πως θα γίνει το παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοί του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved