Εικόνες που δείχνουν πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος στο ζωικό βασίλειο

Η υπεροψία μας ως κυρίαρχοι του πλανήτη δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε το πραγματικό μας μέγεθος.

Από το σχολείο ακόμα μάθαμε ότι ότι πιο σωστός τρόπος μέτρησης ενός μεγέθους για να το κατανοήσουμε είναι η σύγκριση. Ένας αριθμός που ακολουθείται από την ένδειξη κιλά ή μέτρα δεν μπορεί να δώσει όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο εγκέφαλός μας για να επεξεργαστεί και να καταχωρήσει κάτι ως μεγάλο ή μικρό. 

 

 

Αυτό συμβαίνει κυρίως με αντικείμενα που δεν έχουμε δει ποτέ από κοντά και έχουμε δει μόνο σε εικόνες και οθόνες και απλά αναφέρουν ότι είναι μεγάλα. Οι εικόνες στις δύο gallery εκατέρωθεν δείχνουν γνωστά, αλλά ξένα στο δικό μας τοπικό οικοσύστημα, ζώα δίπλα σε άλλους ανθρώπους ή γνωστά σε εμάς αντικείμενα που μας βοηθούν να τα «μετρήσουμε» δια της σύγκρισης. 

 

 

Συνειδητοποιώντας το πόσο μικροί είμαστε μπροστά τους ίσως λειτουργήσει και σαν υπενθύμιση για τη θέση μας στον πλανήτη. Το ότι έχουμε τη δύναμη να καταστρέφουμε το περιβάλλον ως είδος μας κάνει να νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας. Ωστώσο, όχι μόνο δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη, αλλά περιστοιχιζόμαστε από πολύ μεγαλύτερα και δυνατότερα ζώα. Πληγώνοντας τη φύση προκαλούμε και την οργή αυτών των πλασμάτων που δεν μας έχουν φταίξει σε τίποτα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved