Όταν ο Dave Grohl άνοιξε την καρδιά του για τον θάνατο του Kurt Cobain

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τον θάνατου του αδικοχαμένου frontman των Nirvana, αλλά κάποιοι πονούν ακόμη.

Το 1990, όταν ο έφηβος Dave Grohl έμπαινε σε ένα συγκρότημα που λεγόταν Nirvana δεν είχε ιδέα τι του επιφύλασσε η μοίρα. Τα επόμενα 4 χρόνια θα ήταν από τα πιο έντονα της ζωής του, αλλά όχι μόνο γι' αυτόν αλλά και για όλο τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.

Ο ίδιος ο Dave Grohl είπε πως αν δεν ήταν οι Nirvana σίγουρα δεν θα είχει την ίδια επιτυχία με τους Foo Fighters. Εκείνα τα χρόνια που πέρασαν μαζί με τον Cobain και τον Kris Novoselic θα ήταν καθοριστικά για την ζωή του.

 

Την ημέρα του θανάτου του Kurt Cobain ο Dave Grohl έπιασε τον εαυτό του να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ήταν η μέρα που το υπόλοιπο της ζωής του ανοιγόταν μπροστά του. Σίγουρα ο θάνατος ενός τόσο μεγάλου καλλιτέχνη άφηνε όλο τον κόσμο μετέωρο, ο ίδιος όμως έμοιαζε να μην γνωρίζει που να πατήσει μετά από αυτό.

 

“Κάθε τι έμοιαζε να γίνεται για πρώτη φορά στη ζωή μου μετά τον θάνατο του. Όλα τα μετρούσα σαν πρώτη φορά. Όλα είχαν αλλάξει ριζικά για μένα. Έπρεπε τώρα να βρω κάτι άλλο να κάνω. Δεν γνώριζα όμως τίποτε άλλο εκτός από τη μουσική” λέει ο Dave Grohl.

 

Το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησαν ποτέ με τίτλο You Know You Are Right, ο ίδιος ο Grohl δεν το είχε ακούσει τώρα και δέκα χρόνια. Δεν ήταν ικανός να το κάνει. Το άκουσε μετά από τόσο καιρό κι ακόμη και σήμερα του φαίνεται αδιανόητα δύσκολο να το απολαύσει. Ήταν το κομμάτι που αντιπροσώπευε στην ουσία όλα τα άσχημα συναισθήματα που υπήρχαν μέσα στη μπάντα.

Την ίδια στιγμή ο Kurt Cobain υπέφερε αλλά αυτό ήταν που τον έκανε και μεγάλο τραγουδοποιό.

“Η ζωή μου ποτέ δεν θα ήταν η ίδια μετά από τον θάνατο του” παραδέχεται ο διάσημος πλέον Dave Grohl.

Δεν είναι σίγουρα τυχαίο πως η δισκογραφία των Foo Fighters είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και γι' αυτό έχουν βάλει το χεράκι τους οι Nirvana:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved