H μοναδική ομορφιά του ηφαιστείου Taal στις Φιλιππίνες

 Το ηφαίστειο Τάαλ στις Φιλιππίνες μπορεί να είναι έτοιμο να εκραγεί αλλά η ομορφιά του είναι απερίγραπτη.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα, με επιχειρήσεις και σχολεία να έχουν κλείσει και εκατοντάδες διεθνείς πτήσεις να έχουν ματαιωθεί, μετά την προειδοποίηση των ειδικών ότι μπορεί να επίκειται ανά πάσα στιγμή «επικίνδυνη έκρηξη» του ηφαιστείου Τάαλ, από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί και τσουνάμι.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γύρω από το Τάαλ, ένα από τα μικρότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, ενώ συνολικά 450.000 ζουν σε αυτήν τη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Αυτή είναι η άγρια ομορφιά ενός ενεργού ηφαιστείου.

 

Ο κρατήρας του ηφαιστείου βρίσκεται στο μέσον μιας λίμνης σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων νότια της κεντρικής Μανίλα. «Η ταχύτητα της κλιμάκωσης της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Τάαλ μας αιφνιδίασε», δήλωσε η ειδική και επικεφαλής επιστημονικής έρευνας στο Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων, Μαρία Αντόνια Μπόρνας. «Μπορούμε να αναμένουμε μια επικίνδυνη έκρηξη ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν αυτό θα συνέβαινε τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Στο παρακάτω άλμπουμ θα δεις φωτογραφίες από το ηφαίστειο Taal που θα σου πάρουν την ανάσα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved