20 σκέψεις γεμάτες μίσος που μου έσκασαν στο σημερινό Μποτιλιάρισμα

Ο Κώστας Χρήστου έχει νεύρα!

Η κίνηση δεν παλεύεται ποτέ στην Αθήνα. Ποτέ. Όπου και αν μένεις θα τη φας. Είναι σαν την πρωινή σφαλιάρα της Δευτέρας. Δεν τη γλιτώνεις. Όταν όμως απεργούν τα ΜΜΜ η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Αρμαγεδδών. Κόλαση επί της Γης. Αφορμή για χάπια και σφαλιάρες. Δεν παλεύεται. Μία τέτοια μέρα ήταν και η σημερινή.

Κάπως έτσι το κοπάνησα εγώ σήμερα. 

1. Την μεγάλη κίνηση την μυρίζεσαι από χιλιόμετρα πριν. Όταν έχει μπουκώσει η Λεωφόρος Βουλιαγμένης από το ύψος του Αλίμου. Όταν είναι 8.30 το πρωί αλλά δεν κουνιέται φύλλο στην πλατεία Μπουρναζίου. Όταν η ουρά της Κατεχάκη έχει ξεκινήσει, όχι στο 401, αλλά στη διχάλα που σε βγάζει στην Αττική Οδό. Όταν ο Κηφισός έχει πήξει από την στροφή στο Φάληρο. Για κάθε τέτοιο θέαμα υπάρχει ένα «ω ρε γαμώτο» για κάθε οδηγό.

2. Το ίδιο τραγούδι κάθε μέρα στο ραδιόφωνο -ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ-  δεν βοηθάει όταν είσαι πηγμένος στην κίνηση. Φτάνει πια, δεν αντέχω άλλο με το City of Stars του La La Land. Άντε να έρθουν τα Όσκαρ να τελειώνω.

3. «Βγάλε φλας. ΒΓΑΛΕ ΦΛΑΣ. ΒΓΑΛΕΕΕΕΕΕ ΦΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ!»

4. Πρώτη-δευτέρα. Πρώτη-δευτέρα. Ανάβει λαμπάκι. Κάνω δεξιά στο πρώτο βενζινάδικο. Ουρά και στο βενζινάδικο; Που έχει και την βενζίνη 1.519 παλιοκλέφτες; Ρε με δουλεύετε;

5. Τα μηχανάκια το χαβά τους. Μονίμως. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις σφήνες, όπου πετάγεται ο καθένας και... Ωπα! Τι κώλο έχει αυτή πάνω στο παπί το κερατάκι μου πρωινιάτικο.

6. Ακινητοποιημένος, νυσταγμένος, εκνευρισμένος και ο οδηγός του διπλανού οχήματος να έχει βάλει στη διά πασών «Είσαι αμαρτωλή δεν σε θέλω πια». Ρε φίλε…9 το πρωί Ζαφείρη Μελά; Δηλαδή δεν δείχνεις κανένα έλεος;

7. Εννοείται πουθενά τροχονόμος ρε. Εννοείται.

8. Το κλασσικό πανηλίθιο SMS της μάνας μου: «Να προσέχεις αγοράκι μου στην κίνηση». Τι να προσέχω στην κίνηση γαμώ την πουτάνα μου; Nα μην πεθάνω από την βαρεμάρα;

9.  Αν αφήσεις το παράθυρο ανοιχτό την στιγμή που δεν κουνιέται τίποτα, θα εντυπωσιαστείς με το πόσο ευφάνταστοι μπορούμε να γίνουμε με τις βρισιές. Η δική μου προσφορά σήμερα στο ελληνικό λεξιλόγιο, ήταν το «κουτσά γαϊδούρια με ΙQ καθυστερημένης αμοιβάδας»

10. Κοιτάζω δεξιά. «Άνθη-Φυτά» Ι. Παρκουρίδης. Φαντάζομαι τον ανθοπώλη να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα. Αν το κάνει, θα πνίγεται στο τάλιρο.

11. Βλέπω στην ταμπέλα «Αυξημένη κίνηση μέχρι την έξοδο για Αθηνών-Λαμίας» και σκέφτομαι να χτυπάει το τηλέφωνο και να είναι το λογιστήριο.

12. Δεν κορνάρω ρε φίλε. Απλά κοπανάω το κεφάλι μου πάνω στην κόρνα.

13. Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να είσαι κολλημένος στην κίνηση; Να είσαι κολλημένος στην κίνηση και να κατουριέσαι. Δεν αντέχω.

16901728 10211587705910403 448128188 n

14. Κορνάρουν ενώ δεν κουνιόμαστε ρε. Δηλαδή, τι φάση, να πετάξω από πάνω; Θέλω να κατέβω και να τους κλωτσήσω στα δόντια.

15. «Και να θυμάστε ότι η κίνηση δεν είναι κάτι το τρομερό. Κάποια στιγμή θα τελειώσει» λέει η εκφωνήτρια. Κοριτσάκι μου έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Για έλα εδώ να κολλήσεις και τα ξαναλέμε.

16. Χτυπάει το τηλέφωνο:
- Καλημέρα κ. Χρήστου από τράπεζα τηλεφωνώ, έχω καλέσει για την δόση.
- Μπορούμε να τα πούμε σε μία ώρα γιατί έχω κολλήσει στην κίνηση εδώ και μιάμιση ώρα και σκέφτομαι μόνο ότι θέλω να ανατινάξω τα πάντα
- Εεε...φυσικά, θα τα πούμε αργότερα.

Τίμιος ο φίλος.

17. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ 1 ΛΕΠΤΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

18. Δεν έχει πουθενά πάρκινγκ. Γιατί δεν έχει πουθενά πάρκινγκ;

19. Αν έχει κίνηση και στην τουαλέτα της εταιρείας, ειλικρινά, θα κόψω το λαιμό μου με πλαστικό μαχαιράκι.

20. Έκατσα στο γραφείο. Ανάβω τον υπολογιστή για να γράψω αυτό το κείμενο. Τα λέμε στο επόμενο μποτιλιάρισμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved