«Όταν εμείς φτιάχναμε φέτα εσείς μαζεύατε σιρόπι από τα δέντρα»

9 memes που αποκαλύπτουν ότι οι Καναδοί δεν θα εκτιμήσουν ποτέ την φέτα.

Δεν έχουν μείνει και πολλά made in Greece σε αυτόν τον τόπο όσον αφορά το φαγητό. Λίγο το σουβλάκι, λίγο το «moussaka», κάτι τσίπουρα και ούζα και φυσικά η φέτα. Η φέτα ρε! Ένα τυρί που φέρνει μαζί του ολόκληρη ιστορία. Κάθε πόλη και χωριό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φτιάχνουν το δικό τους μεγαλούργημα που ονομάζεται φέτα. Οτιδήποτε άλλο παρεμφερές φτιάχνεται στο εξωτερικό, οι ξένοι τα αποκαλούν «white cheese» (γελάμε) βάση νόμου. Αυτό όμως θα σταματήσει να ισχύει για τον μακρινό και παγωμένο Καναδά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόσφατη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (CETA) ανάμεσα σε Ε.Ε. και Καναδά, αναφέρει πως οι Καναδοί θα μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν την φέτα τους κανονικότατα σε όλη την χώρα. Αυτό που τους δεσμεύει  στη συμφωνία, είναι ότι δεν θα μπορούν να την εξάγουν σε άλλες χώρες. Ε ΚΑΙ;

Η φέτα είναι πράμα ιερό. Και άπαξ και ξεκινήσει και την φτιάχνει όλος ο πλανήτης -όλο το σύμπαν αν θέλετε ρε- δεν θα μπορέσει ποτέ να την εκτιμήσει πραγματικά. Γιατί η φέτα στην Ελλάδα, δεν είναι απλά φαγητό. Είναι ιδέα. Μας συνοδεύει σε φαγητά που οι περισσότεροι κακομοίρηδες εκεί έξω δεν ξέρουν καλά-καλά ότι υπάρχουν. Η φέτα και η Ελλαδάρα, είναι έννοιες αλληλένδετες. Ό,τι και αν κάνετε, τα παρακάτω memes αποκαλύπτουν ότι δεν θα την χαρείτε ποτέ όπως εμείς οι Ελληνάρες.

ΝΕ ΤΙ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved