O Darth Vader του Rogue One θα σε βγάλει νοκ-άουτ

Όταν ένας kickboxer φόρεσε το πιο σατανικό κράνος του Γαλαξία.

Ο Darth Vader, σαν ήρωας, είναι μία κατηγορία μόνος του. Αν δεν υπήρχε, πολύ πιθανόν τα Star Wars να μην γνώριζαν τις δόξες που γνωρίζουν σήμερα. Μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την χαρακτηριστική φωνή του James Earl Jones και την φυσική παρουσία του David Prowse.

dar

Αποδείχτηκε μάλιστα, πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καθένα για να ενσαρκώσεις έναν τέτοιον ήρωα. Η υποκριτική του Hayden Christensen -ως Anakin Skywalker πριν το γυρίσει στη Σκοτεινή Πλευρά- δεν ήταν απλά ελλιπης, ήταν από τα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν στο Star Wars. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, συνειδητοποιείς ότι ο άπειρος Hayden κατέστρεψε το σκοτεινό prestige που χαρακτήριζε τον Vader. Μέχρι που έσκασε μύτη αυτός εδώ ο τύπος.

National Youth Theatre Fundraiser

Μία ματιά στον ζωντανό μύθο

Ο Spencer Wilding είναι ένα όνομα που δεν θα έπρεπε να σου θυμίζει απολύτως τίποτα. Εκτός και αν κατοικούσες στο Ηνωμένο Βασίλειο και δήλωνες πιστός οπαδός του kickboxing, μιας και ο 44χρονος Spencer έχει υπάρξει πρωταθλητής του τίτλου στα νιάτα του. Το πέρασμα του στον κινηματογράφο έγινε καθαρά λόγω της σωματοδομής του, αλλά με μία ιδιαιτερότητα: σε αντίθεση με κάθε άλλο «φουσκωτό», ο Wilding δεν περιορίστηκε στο να παίζει τον αναλώσιμο μπράβο κάποιου σατανικού αφεντικού του υποκόσμου.

Μέχρι και σήμερα, η ειδικότητα του Wilding περιορίζεται σε ρόλους φαντασίας και δη σε τέρατα. Τι σημαίνει αυτό; Με μία μικρή ματιά στο βιογραφικό του, διαπιστώνεις ότι έχει παίξει ένα σωρό φανταστικά πλάσματα που έχουμε δει σε ταινίες. Τον λυκάνθρωπο στην τρίτη ταινία του «Harry Potter». Τον Razac στο «Eragon». Τον μινώταυρο στο «Wrath of the Titans». Τον Prometheus στο «Victor Frankenstein». Έχει κάνει επίσης το πέρασμα τoυ από το Game of Thrones όπου υποδύθηκε τον White Walker που πάλεψε με τον Jon Snow. Αυτός είναι ο Spencer. Δωσ’ του epic fantasy και παρ’ του την ψυχή. Και πραγματικά του αρέσει.

Spencer Wilding with Daniel Radcliffe on the set of Victor Frankenstein
Με τον Daniel Radcliffe στα γυρίσματα του Victor Frankenstein.

Στο πλευρό των Σιθ

«Δεν μπορούσα να μιλήσω για τον ρόλο ούτε στην ίδια μου την οικογένεια. Υπήρχαν μόνο φήμες ότι με διάλεξαν για να βάλω τη στολή» είχε δήλωσει ο Wilding σε συνέντευξη. «Θα σας πω όμως αυτό. Αν κάθε φορά που με ρωτούσαν αν θα παίξω τον ρόλο μου έδιναν και μία λίρα, σήμερα θα είχα χτίσει το δικό μου Death Star» αναφέρει αστειευόμενος ο 44χρονος ηθοποιός και πατέρας τριών παιδιών. Ο Spencer είχε μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να εμφανίσει τον Vader ακριβώς όσο ζόρικο όφειλε εμφανιστεί.

Στο Rogue One, χρονικά, η υπόθεση εξελίσσεται πριν το New Hope. Οπότε στην ουσία έχουμε έναν Vader που βρίσκεται στο απόγειο της δύναμης του. Είναι επιβλητικός, απειλητικός και πιο σκοτεινός από ποτέ. «Από την πρώτη φορά που έβαλα τη στολή μπορούσα να νιώσω τον φόβο που έβγαζε στον κόσμο». Ο Wilding λοιπόν είναι ο άνθρωπος που θέλεις να ξέρεις ότι υπάρχει κάτω από την στολή. Δεν είναι κανένας φλώρος σαν τον Hayden Christensen. Και το απέδειξε από τις σκηνές στο Rogue One.

 rogue one darth vader ro anakin sw edit

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον ξαναδούμε σε περισσότερους ρόλους. Θα θυμόμαστε πάντα όμως ότι είναι ο τύπος που έσπασε την κατάρα. Που κληρονόμησε έναν σπουδαίο χαρακτήρα από έναν μέτριο ηθοποιό και που, ως απλά ένας κομπάρσος, του έδωσε το prestige και τον τρόμο που πιστεύαμε ότι είχε εκλείψει.  

Σου χρωστάμε χάρη Spencer.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved