Τελικά ποιοι έχουν Βαλυριανό ξίφος στο Westeros;

Η μοναδική απογραφή οπλισμού που χρειάζονται στο Game of Thrones.

Βαλυριανό ατσάλι. Πιο σπάνιο μέταλλο εκεί στο Westeros δεν παίζει. Κάποτε, στη χρυσή εποχή των Targaryens, έβγαζαν μετάλλευμα με τη σέσουλα, το έλιωναν και έκαναν σπαθιά υπέροχα. Πάνε τώρα αυτά. Αν βρεις έστω ένα κομματάκι είναι πανάκριβο. Τόσο ακριβό που ούτε οι Lannisters δεν μπορούν να το αγοράσουν. Χώρια που θέλεις και καλό τεχνίτη να στο δουλέψει για να μην φτιάξει καμιά σαβούρα. Το Βαλυριανό ατσάλι ωστόσο, δεν φτιάχνει μόνο ωραία ξίφη. Κάνει και αυτό εδώ.

Μιας και ετοιμάζεται φαγωμάρα τα βάλαμε κάτω. Πόσα ξίφη από Βαλυριανό ατσάλι υπάρχουν στο Westeros, ώστε να γίνει μία τίμια μάχη με τους White Walkers; Και τα νέα δεν είναι καλά… 

1. Jon Snow – Longclaw

jon snow eastwatch

Ας θυμηθούμε το στόρι. Το σπαθί βρισκόταν για αιώνες στην οικογένεια Μormont και για την ακρίβεια στα χέρια του πρώην διοικητή του Κάστρου Black, Jeor Mormont. Επειδή ο ανεπρόκοπος γιος του ο Jorah έμπλεξε με σκλαβοπάζαρα ώστε να πληρώνει τις φουσκωμένες πιστωτικές της τότε καλής του, προτού τον στείλει στον διάολο και τον αποκληρώσει του είπε ότι θα έχει μηδενικό δικαίωμα στο ξίφος. Το σπαθί πέρασε στα χέρια του Jon, ο οποίος τσάκισε τον πρώτο White Walker στο Hardhome. Τυπικά, είναι και ο μόνος που το έχει χρησιμοποιήσει ενάντια σε White Walker.

2. Jaime Lannister – Widow’s Wail

jamie lannister season 7

Είναι το ένα από τα δύο σπαθιά που σφυρηλατήθηκαν μετά το λιώσιμο του Ice – του ξίφους του Ned Stark. O αρχικός του ιδιοκτήτης ήταν ο Joffrey, ο οποίος ήταν τόσο άχρηστος που το χρησιμοποιούσε μόνο για να κόβει περιστερόπιτες. Στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Jaime ο οποίος ευτυχώς το χρησιμοποιεί. Το πρόβλημα είναι πως εκεί κάτω στο King’s Landing δεν έχουν πλακώσει ακόμα οι Walking Dead, οπότε το σπαθί είναι κάπως άχρηστο. Σωστά;

3. Brienne of Tarth – Oathkeeper

brienne

Αυτό είναι το δεύτερο ξίφος που δημιουργήθηκε από το Ice και που ο Jaime το δώρισε στην Brienne μετά τις περιπέτειές τους στην τρίτη σεζόν. Η Brienne το χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει τον Hound και ευελπιστούμε να κάνει το ίδιο και στο Winterfell. Δεδομένου ότι η νταρντάνα του Westeros αράζει στον Βορρά αυτή την περίοδο, τουλάχιστον ξέρουμε πως αν γίνει καμιά στραβή θα μπορεί να ξεχυθεί στη μάχη με το σπαθί της.

4. Samwell Tarly – Heartsbane

sam tarly heartsbane

O Sam είναι τόσο κορυφαίος που σκότωσε έναν White Walker χωρίς να χρειαστεί ατσάλι. Το έκανε με δρακόγυαλο και έσωσε και τον μπέμπη γιο της Gilly. Ωστόσο βλέπουμε πως έκανε πολύ καλά που πήρε μαζί του το ξίφος, γιατί διαφορετικά θα είχε χαθεί από τα χέρια του πατέρα του, Randyll, μετά την ήττα των Lannisters στη μάχη με τους Dothraki. Aς ελπίσουμε να το χρησιμοποιήσει σοφά.

5. Arya Stark – Catspaw

daggar 1280 1501607448792 1280w

Δεν είναι ξίφος αλλά μαχαίρι. Ε και; Την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Από τα χέρια του Littlefinger πέρασε στον Brann, ο οποίος το έδωσε με τη σειρά του στην Arya. Και επειδή ο Brann βλέπει έτη φωτός μπροστά, κάτι μας λέει πως δεν της έδωσε έτσι απλά ένα όργανο καταστροφής των White Walkers. Κάτι ξέρει. Βασικά ξέρει τα πάντα.

Δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα. Τα ξίφη είναι μόνο 5 οπότε απαιτείται εξόρυξη από το Dragonstone επειγόντως. Αν προλάβουν δηλαδή…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved