«Dune: Part 2»: Ο Austin Butler έχει ήδη εκτοξεύσει τις προσδοκίες μας

Λυπούμαστε ήδη τον Paul Atreidis του Timothée Chalamet, οποίος θα τα βρει σκούρα απέναντι στον ανατριχιαστικό Feyd-Rautha.

Είναι από τα φιλμ εκείνα που τα περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει Μάρτιος για να τα παρακολουθήσουμε. Το Dune ήταν εξαιρετικό, ωστόσο για εκείνους που γνωρίζουν την ιστορία, ξέρουν καλά πως το μεγάλο στοίχημα είναι ξεκάθαρα η δεύτερη ταινία. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης Dennis Villenueve, η επιτυχία ή όχι του σίκουελ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το αν θα επεκταθεί ο κόσμος του Dune, με άλλη μια ταινία που θα βασίζεται στο μυθιστόρημα, Dune Messiah.

Με βάση το συγκλονιστικό τρέιλερ του Dune: Part 2 που κυκλοφόρησε την Τρίτη (12/12), έχουμε κάθε λόγο να δημιουργούμε υψηλές προσδοκίες για την ταινία που θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου του 2024.

 

 

Για εκείνους που έχουν διαβάσει τα βιβλία ή έστω έχουν δει την ταινία του 1984, μία ανησυχία την είχαν για το αν θα εμφανιστεί τελικά ο Feyd-Rautha στο σίκουελ, o ανιψιός του Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård) καθώς απουσίαζε από το πρώτο μέρος της ιστορίας.

Αυτή η ανησυχία, όμως, έφυγε για τα καλά μόλις αντικρίσαμε το ανατριχιαστικό παρουσιαστικό του αγνώριστου Austin Butler στο τρέιλερ, σε σημείο που περιμένουμε ήδη την τελική μάχη μεταξύ Feyd-Rautha και του Paul Atreidis του Timothée Chalamet.

 

feyd

O Feyd-Rautha που μας αξίζει

Η αξία του κακού αναβαθμίζει την ιστορία, όχι μόνο τον πρωταγωνιστή όπως συνηθίζεται να λέγεται στους κύκλους του σινεμά. Στην περίπτωση του Dune: Part 2 από την παρουσία του Butler θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η ποιότητα του φιλμ. Εδώ που τα λέμε, με μια πρώτη ματιά η εικόνα του από το τρέιλερ είναι όλο και πιο πιστή σε εκείνη των βιβλίων του Herbert και, ευτυχώς, καμία σχέση με τον κωμικό χαρακτήρα του Sting στην ταινία του David Lynch.   

 

 

Με ένα παρουσιαστικό που φέρνει στα πλάσματα του I Am Legend με τον Will Smith και Mad Max: Fury Road, ύστερα η απειλητική ματιά του Austin Butler, αλλά και η μαεστρική κίνηση του Denis Villeneuve να μας δημιουργήσει την αμφιβολία μήπως και δεν εμφανιστεί καθόλου στην ταινία, έχουν δημιουργήσει ήδη μεγάλο hype γύρω από την μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία στην καριέρα του Γαλλοκαναδού σκηνοθέτη.  

 

feyd1

 

Όπως και να ‘χει, μετράμε αντίστροφα για το 1on1 που θα καθηλώσει τους πάντες, κυρίως όμως για την παρουσία του Austin Butler που μετά τον Elvis, ετοιμάζεται για μία ακόμα πρόκληση.

Να μας δώσει έναν Feyd-Rautha αντάξιο των βιβλίων και, κατ’ επέκταση, να αναβαθμίσει το ούτως ή άλλως υψηλό επίπεδο του Part 2.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved