Τι φάση με τα μαχαίρια από dragonglass;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το υπερόπλο της 7ης σεζόν του GoT.

Δρακογυαλί. Dragonglass. Όπως θες πες το. Το κοιτάς και δεν σου πολυγεμίζει το μάτι. Στον κόσμο του Game of Thrones ωστόσο, αυτό και το ατσάλι από τη Βαλύρια, είναι τα μόνα που μπορούν να σκοτώσουν έναν  White Walker. Και ακόμη και αν δεν είσαι αρκετά ζόρικος, αν έχεις μαχαίρι από dragonglass, κάνεις ζημιά μεγάλη. Το θυμάσαι αυτό;

Τι γίνεται τέλος πάντων με δαύτο; Είναι τα μαχαίρια που είχαν οι Πρώτοι Άνθρωποι και καθάριζαν τα βουνά από White Walkers. Για τους maesters, το dragonglass είναι ηφαιστειακό μετάλλευμα όμοιο με τον οψιδιανό. Προφανώς η ηφαιστειακή του δομή, είναι αυτό που χρειάζεται για να κάνει έναν White Walker θρύψαλα.

 game of thrones hbo white walker white walkers GIF

Το ερώτημα είναι το εξής: που θα βρουν εκεί στο Westeros τέτοια μαχαίρια για να κάνουν ζημιά; Ένα σάκο από δαύτα τα πήγε ο Jon Snow δωράκι στους Wildlings, λίγο πριν τους αποδεκατίσουν τα ζόμπι. Σπαθιά από Βαλυριακό ατσάλι δεν υπάρχουν πια, με εξαιρέσεις αυτό του Jon Snow,  το σπαθί του πατέρα του Sam, το ξίφος της Brienne και το Widow’s Maker του Joffrey που βρίσκεται κάπου στο παλάτι. Η απάντηση στο ερώτημα λέγεται Dragonstone. Είναι το μοναδικό μέρος που βγαίνει το μετάλλευμα και το μοναδικό όπου μπορούν να σφυρηλατηθούν μαχαίρια.

Αν μέχρι τότε δεν έχουν σκοτωθεί όλοι μεταξύ τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved